8'inci Uluslararası Edirne Maratonu'nun takviminde değişikliğe gidildi

Kentte gerçekleştirilecek 8'inci Uluslararası Edirne Maratonu'nun tarihinde değişikliğe gidildi. 14 Mayıs'ta yapılması planlanan maraton 4 Haziran'a ertelendi.

8'inci Uluslararası Edirne Maratonu'nun takviminde değişikliğe gidildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

8’inci Uluslararası Edirne Maratonu’nun takvimi değişti. Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (BUDDER) Başkanı Önder Akdağ, düzenlediği basın toplantısında maratona ilişkin açıklamalarda bulundu.  Maratonun tarihinde değişikliğe gidildiğini açıklayan Akdağ, federasyonun takviminde güncelleme yapıldığını aktardı.

Bu yıl Cumhuriyetin 100. yılı olması dolayısıyla yarışın çok daha önemli ve anlamlı olacağını söyleyen Akdağ, 8. Uluslararası Edirne Maratonunun daha önce 14 Mayıs olarak belirlendiğini ve o tarihte yapılacak seçimler nedeniyle güncelleme yaptıklarını dile getirdi.

Akdağ, Maratonu, takvimdeki koşulları göz önünde bulundurarak Haziran ayında yapmaya karar verdiklerini belirtti ve şunları kaydetti; “Maratonu, Cumhuriyetin 100. yılına, ülkeye ve şehre yakışır bir şekilde bütün kurum ve kuruluşlarla iş birliği içinde başarıyla gerçekleştireceğiz. Bu organizasyona katılan tüm sporcuların bu coşkuyu yaşamasını hedefliyoruz. Pazarkule Sınır Kapısı'ndaki inşaat çalışmaları nedeniyle parkurda da güncelleme yapacağız. Çalışmaların Mart ayında tamamlanması halinde yeni yol üzerinden yeni bir güzergâh oluşturacağız. Parkuru yeniden ölçtürüp tescilini yaptıracağız. Eğer o sürece kadar Pazarkule Sınır Kapısı faaliyete geçmezse, organizasyon var olan parkurda gerçekleştirilecek”

Düzenlenecek maratona daha geniş bir katılım gerçekleşmesi için ulusal tanıtım kampanyası yürüttüklerini dile getiren Derneğin genel sekreteri Ahmet Kadir Çakır, yayın organlarında ve sosyal medya üzerinden duyuru yapılacağını hatırlattı.  Maratonun teknik komite sorumlusu Muammer Mirsal ise, Edirne Yarı Maratonu vasıtasıyla vatandaşları spora teşvik etmeği hedeflediklerini iletti. Barış Karapaça