'Ücretsiz verilecek yemeği liseli öğrenciler yapacak'

Milli Eğitim Bakanı Mahmur Özer'in geçtiğimiz günlerde, 6 Şubat'ın ardından okul öncesi eğitimdeki çocuklara ücretsiz yemek verileceği açıklamalarının ardından Edirne'de çalışmalar başlatıldı. Basın toplantısı düzenleyen Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, kentte okul öncesi eğitim gören öğrencilerin yemeklerini öğretmenlerin refakatinde liseli gençlerin yapacağını belirtti.

'Ücretsiz verilecek yemeği liseli öğrenciler yapacak'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Okul öncesi eğitimdeki çocuklara ücretsiz olarak verilecek yemek için Edirne’de çalışmalar başladı. Kentteki okul öncesi eğitim gören öğrenciler için yemekler Serhat Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerin ellerinden yapılacak.

Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, yardımcıları ve yöneticiler ile birlikte üretim yapılacak okulun tesislerinde incelemelerde bulundu.

Yarıyıl tatili sonrası okulların 6 Şubat 2023 Pazartesi başlayacağını hatırlatan Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan projelerin Edirne'deki uygulamaları ile ilgili çeşitli acıkmalarda bulundu.

Edirne Serhat Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Arpacı, Edirne'de okul öncesi eğitimdeki öğrencilerin yemeklerini Serhat Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin yapacağını aktardı.

Ücretsiz yemek uygulamasına ilişkin çalışmaların başladığını belirten Arpacı, döner sermaye çerçevesinde kentteki ana sınıflarının ihtiyaçlarının karşılanacağını ifade etti ve şöyle devam etti;

“Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tüm Türkiye'de 5 milyon öğrenciye ücretsiz yemek dağıtımı hedefi önemli bir hizmet.  Bu çerçevede Edirne'de ücretsiz yemek hizmetinden 16 bin 544 öğrenci faydalanacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kentte birinci dönem 5 bin 974 öğrenciye yemek dağıtıldı. 154'ü okul öncesi, 4 bin 826'sı taşımalı, 994'ü pansiyonda yararlandı. Ayrıca Edirne Valiliği tarafından dezavantajlı okullarımızda bulunan ilkokul ve orta okullarda da toplam 2 bin 233 öğrencimiz ücretsiz yemekten yararlandı. İkinci dönem 6 Şubat'tan itibaren 16 bin 544 öğrencimize ücretsiz yemek dağıtılacak”

Edirne’de meslek liselerinde eğitim gören çırak ve kalfa sayısının bir yılda yüzde 131 arttığına değinen Arpacı, 2021 yılında kentte meslek eğitim merkezinde 284 öğrenci olduğunu iletti.

2022 yılında bu oranın 657'ye çıktığını vurgulayan Arpacı, oransal olarak bakıldığında yüzde 131 oranında artışın gerçekleştirildiğini dile getirdi.

Bunun yanında ustalık ve telafi eğitim programlarının da olduğunu söyleyen Arpacı, 2022'de 1137 kişinin ustalık ve telafi eğitimini tamamladığını ve mesleki eğitime verilen önemden bahsetti.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın hayata geçirdiği köy yaşam merkezleri çerçevesinde Edirne'de 4 köyde anasıfı açıldığını belirten Arpacı, "Atıl ve kapalı olan köy okullarımızı açalım, köylerimiz şenlensin, cıvıl cıvıl olsun, orada hem halk eğitim merkezlerimiz tarafından kurslar açılsın, hem de eğer ki ihtiyaç varsa okul öncesi açalım ve oraya öğrencilerimiz oradan yararlansınlar. Bu bağlamda bakanlığımız ülke genelinde 2 bin 200 köy yaşam merkezini açtı. Edirne özeline baktığımızda 20 tane köyde yaşam merkezi açıldı. Bunlardan 4 tanesinde ana sınıfı da mevcuttur. Keşan Yerlisu İlkokulu'nda, Uzunköprü Değirmenci İlkokulu'nda, Süloğlu Akardere'de ve İpsala Sarıcali Köyü'nde anasınıflarımız var" şeklinde konuştu.

Arpacı, kentteki Şükrüpaşa, Kocasinan ve 1. Murat mahallelerinde okul sıkıntısı olduğuna yönelik yapılan açıklamalara da yanıt verdi.

Bakanlığın kentte yeni okul yapılmasına yönelik çalışmalarının ve yatırımlarının olduğuna dikkat çeken Arpacı, yeni yerleşim yerlerine ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde çalışma yaptıklarını ve bunun müjdesini de Bakan Mahmut Özer'in kente yapacağı ziyarette verileceğini ifade etti.

Gerçekleştirilen basın toplantısına İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Cemal Turan, Müzekka Bayrak ve Nail Yılmaz ile Okul Müdürü Ali Sakarya katıldı.