Halk eğitim merkezinde üretilen ürünler sosyal markete gönderildi

Edirne Halk Eğitim Merkezi'nde depremzedeler için üretilen ürünler valiliğin kurduğu sosyal markete gönderildi.

Halk eğitim merkezinde üretilen ürünler sosyal markete gönderildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Halk eğitim merkezi tarafından üretilen giysiler Edirne Valiliği’nin kurduğu sosyal markete gönderildi. Hazırlanan ürünlerin bir kısmı sosyal market aracılığı ile kentte misafir edilen depremzedelere ulaştırılacak.

“Asrın felaketi” olarak nitelendirilen merkez üssü Kahramanmaraş olmak üzere 10 ili etkileyen depremlerin ardından yaraların sarılması için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Depremzedelerin ısınmasına katkı sağlaması için Edirne'de Halk Eğitim Merkezî usta öğreticileri, kursiyerler ve gönüllülerin desteği ile çeşitli ürünler üretildi. Hazırlanan giysiler yaş guruplarına göre ayrılarak paketlendi. Hazırlanan el emeği ürünler sosyal markete gönderildi.

Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık'ın eşi Dilek Kırbıyık, Halk Eğitim Merkezi Müdürü İlhan Dinç, Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, Şehir Gönüllüleri Vakfı Müdürü Hicran Bali kurs merkezini ziyaret ederek yapılan çalışmalarla hakkında bilgi aldı.

Ziyarette konuşan Dilek Kırbıyık, Edirne’ye 2 binden fazla depremzede ailenin geldiğini açıkladı. Mimar Sinan Spor Salonu'nda oluşturulan sosyal market aracılığı ile depremzede ailelerin ihtiyaçlarını ücretiz olarak alabileceğini söyleyen Kırbıyık, marketteki eksiklerin tamamlandığını aktardı.

Yapılan çalışmalarla birlik ve beraberliğin gücünün ortaya çıktığını belirten Kırbıyık, “Depremzedeler için yapılacak çalışmaları sivil toplum kuruluşları, öğretmenler ve polis eşlerine duyurduk. Yardımlar aktı geldi, sağ olsunlar. Birlik ve beraberliğimizin gücünü orada da gördük. Arkadaşlarımızın bugün buradaki emeği çok büyük ve ihtiyaca yönelik bir emek var. Edirne'mizden deprem bölgesine çok tır gönderdik ama şunu fark ettik. Edirne güvenli bir bölge ve eşine dostuna akrabasına gelen çok oldu. Otellerde kalanları da ziyaret ettik. Anladık ki daha da gelen olacak. O yüzden biz buradaki marketimizi hep beraber güçlendirmeliyiz." Dedi.

Kırbıyık, bugüne kadar yapılan yardımlar dolayısıyla Edirnelilere de teşekkür etti. Sosyal marketin içeriğinin zengin olması için yardımların sürmesi gerektiğini vurgulayan Kırbıyık, Edirne'deki kadınların hep birlikte el ele vererek güzel çalışmalar ortaya çıkardığını ifade etti.

Edirne Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı ise, hazırlanan ürünlerin Edirne'deki depremzedelerin dertlerine derman olmasını diledi. Depremzedeler için çeşitli kıyafetler diktiklerini söyleyen Edirne Halk Eğitim Merkezi Usta öğreticilerinden Fatma Akay, bunun yanı sıra bere, battaniye, eşofman, mont, çamaşır, pijama ve nevresim takımı gibi ürünleri de yaş gruplarına göre paketlediklerini ifade etti. İçerisinde 8 bin 500 ürünün yer aldığı kutular, oluşturulan insan zinciriyle araca yüklenerek depremzedeler için oluşturulan markete gönderildi. Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN