Başkan İba ve yönetimi deprem bölgesini ziyaret etti

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba ve beraberindeki heyet ülkemizde meydana gelen asrın felaketinden etkilenen vatandaşların acılarını paylaşmak adına Osmaniye ve Hatay illerini ziyaret etti.

Başkan İba ve yönetimi deprem bölgesini ziyaret etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, İlçe Başkanları, İl ve İlçe Kadın Kolları Başkanları ve yönetimlerinden oluşan 40 kişilik heyetle deprem bölgesinde depremzede ailelerle bir araya geldi.

İlk olarak Osmaniye İli Sumbas ilçesini ziyaret eden Başkan İba ve beraberindekiler  Sumbas Kaymakamı Mehmet Furkan Taşkıran, AK Parti Sumbas İlçe Başkanı Erol Kaplan, AK Parti Sumbas Belediye Başkanı Zeki Demiroğlu ve Sumbas'a bağlı Mehmetli Belde Belediye Başkanı Fatih Mehmet Seydioğlu tarafından karşılandılar.

Başkan İba daha sonra Sumbas Kaymakamı Mehmet Furkan Taşkıran ile arama kurtarma çalışmaları hakkında görüştü.

AK Parti Edirne teşkilatlarından oluşturulan gruplar Sumbas’a bağlı 13 köy ve 1 belde deki depremzede aileleri ziyaret ederek acılarını paylaştı.

İba, ardından Sumbas Binali Yıldırım Yatılı Bölge Okulu’nda depremzedelerle görüşerek "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

Depremzedelerin sorunlarını dinleyen İba, yakınlarını depremlerde kaybeden vatandaşlara baş sağlığı diledi. Vatandaşlarla sohbet eden İba, çocuklarla da yakından ilgilendi.

İba ve beraberindekiler daha sonra depremden etkilenen Hatay’a hareket etti.

İba, Kahramanmaraş Elbistan’ın ardından Hatay Çalışma Koordinasyonuna görevlendirilen Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık’ı ziyaret etti, koordinasyona destek olunabilecek konular için görüş alış verişinde bulundu.

Ardından İba, deprem nedeniyle kurulan çadır kente ziyarette bulundu. Başkan İba burada depremzedelerin acısını paylaştı.

Türkiye’nin tarihin en büyük felaketleriyle karşı karşıya olduğunu belirten Başkan İba, “İnşallah bu zor günleri de hep birlikte atlatacak, yaraları beraberce saracağız. Hepimizi yasa boğan afette yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Yüzyılın felaketinden etkilenen tüm kardeşlerimizin yanlarındayız” dedi.

Haber Merkezi

HABER MERKEZİ