Gürkan 'Cengizhan Şimşek'in hukuki mücadelesinde yanındayım'

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan basın toplantısı düzenledi. 661'inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Cengizhan Şimşek hakkında açıklamalarda bulunan Gürkan, Şimşek'in hukuki mücadelesinde yanında olduklarını söyledi.

Gürkan 'Cengizhan Şimşek'in hukuki mücadelesinde yanındayım'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Atatürk Kültür Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirilen basın toplantısında gazetecilerle bir araya gelen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Cengizhan Şimşek'in hukuki mücadelesinin sonuna kadar arkasında olduklarını belirtti.

Kırkpınar’ın isminin lekelenmesine izin vermeyeceklerini vurgulayan Gürkan, “Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni oynanmamış, yapılmamış gibi yok sayamayız. Bazı kendini bilmezler yüzünden Kırkpınar'ın isminin lekelenmesine izin vermeyeceğiz.” Diye konuştu.

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu'nun, 661’inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Cengizhan Şimşek'in güreşlerin yapıldığı tarihte cezalı olduğunu bu nedenle başpehlivanlığının düşürüldüğünün açıklanmasının ardından kamuoyunda çeşitli tartışmalar başlamıştı. Olayla ilgili basın toplantısı düzenleyen Edirne Belediyesi Başkanı Recep Gürkan, Şimşek’in cezalı sporcular listesinde adının olmadığını belirtti ve şunları söyledi;  "O listede olmadığı için de çayıra çıkmıştır, dualı çayırda güreşlerini yapmıştır ve bizim nezdimizde de vicdanı kanaatimizde de Cengizhan Şimşek, bileğinin hakkıyla başpehlivan olmuştur. Mustafa Taş da ikinci olmuştur. Bizim açımızdan bu konuda tartışma yoktur. Hukuki mücadelesini sonuna kadar destekliyoruz ve arkasındayız. Hukuk ‘Cengizhan Şimşek haklıdır’ der, altın kemer önümüzdeki yıla kadar onda kalmaya devam eder. Hukuk ‘Cengizhan Şimşek haksızdır’ der, biz kemeri ondan alırız, ‘hukuk kim haklıdır’ demişse ona takarız"

Cengizhan Şimşek’in de diğer pehlivanların da doping numunelerini verdiğini ve herhangi bir problem çıkmadığını hatırlatan Gürkan, doping tespit edilirse gereğinin yapılacağını dile getirdi. Şimşek’in spor ahlakı açısından, yağlı güreş ahlakı açısından başpehlivanlığı üzerine söylenecek hiçbir sözün olmadığını vurgulayan Gürkan, kendilerine şu an resmi bir bildirimin yapılmadığının altını çizdi.

Şu an itibariyle Türkiye Cumhuriyeti Başpehlivanı’nın Cengizhan Şimşek olduğunu ifade eden Gürkan,  kemeri şuanda istemediklerini aktardı ‘Burası Türkiye her şey hallolur’ sözlerini kabul etmediğini aktaran Başkan Gürkan, "Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devleti, bir düzen devletidir. Sonuç itibariyle buradan yara alan sadece Cengizhan Şimşek değildir. Mustafa Taş da yara almıştır" şeklinde konuştu.

KUMRU ÖNGÜN