Gurbetçilerden destek gelmeye devam ediyor

Avrupa'da yaşayan gurbetçi vatandaşlar deprem bölgesine birçok yardım gönderiyor. Almanya'da yaşayan gurbetçiler depremzedeler için tek yürek oldu. Battaniye, giysi, bebek eşyası, gıda gibi malzemeleri hazırlayan gurbetçiler deprem bölgesine gönderilmesi amacıyla Edirne'de Mimar Sinan Spor Salonu'nda oluşturulan yardım merkezine getirdi.

Gurbetçilerden destek gelmeye devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Almanya’da yaşayan gurbetçiler depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanmasına destek olmak için yardım kampanyasına katıldı. Topladıkları malzemeleri Edirne'de Mimar Sinan Spor Salonu'nda oluşturulan yardım merkezine getirdi.

Cumhuriyet tarihini en büyük depremlerinden olan ve 10 ili etkileyen ‘asrın felaketi’ sonrası birçok yardım kampanyası başlatıldı. Yardım seferberliği sadece yurt içerisinde değiş yurt dışında da destek gördü. Yurt dışında yaşayan Türklerden deprem bölgesine birçok destek geliyor.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından Türkiye'nin çeşitli noktalarında yardım seferberliği başlatıldı. Bu çerçevede Edirne'de valilik öncülüğünde başlatılan yardım kampanyaları kentteki vatandaşların yanı sıra yurt dışında yaşayan vatandaşlardan da yoğun ilgi görüyor. Yurt dışında yaşayan gurbetçiler de depremzedelere ulaştırılmak üzere topladıkları yardımları Edirne'deki Mimar Sinan Spor Salonu'ndaki toplama merkezine getiriyor. 

Almanya'nın Stuttgart kentinden gelen Mehmet Çelik, “Yurt dışında yaşayan gurbetçiler olarak depremden etkilenen vatandaşlara yardım etmek için bir araya geldik. Toplanan yardımları Edirne'ye ulaştırdık. Tüm kalbimizle onların yanındayız. Lütfen kimse duyarsız kalmasın ve bir nebzede olsa desteğini esirgemesin” dedi.

Komşuları, arkadaşları ve alman vatandaşların yardım çağrısına katıldığını belirten Çelik, Çocuk bezi, hijyen malzemesi, battaniye ve gıda ürünü getirdiklerini ifade etti. 

EBRU YILDIZ GÜNENÇ