• Haberler
  • Edirne
  • Bozuk ısıtıcıları tamir edip deprem bölgesine gönderiyorlar

Bozuk ısıtıcıları tamir edip deprem bölgesine gönderiyorlar

Depremzedelere yönelik yardım kampanyaları devam ediyor. Edirne'deki ustalar depremzedelerin ısınmasını sağlamak için bozuk olan ısıtıcıları toplayarak tamir ediyor.

Bozuk ısıtıcıları tamir edip deprem bölgesine gönderiyorlar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bozuk ısıtıcıları toplayarak tamir eden gönüllü ustalar depremzedeler için canla başla çalışıyor. Ustalar atıl durumdaki ısıtıcıları tamir ederek deprem bölgesine göndermeyi hedefliyor. Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından başlatılan yardım seferberliği kısa sürede çığ gibi büyüdü. Edirneliler yardım kampanyalarına tam destek vererek tek yürek oldu.

Trakya Akademi Spor Kulübü öncülüğünde gönüllülerin desteği ile başlatılan çalışma kapsamında toplanan bozuk ısıtıcılar tamir edilerek deprem bölgesine gönderilecek. Trakya Akademi Spor Kulübü'nün Kaleiçi semtindeki binasında toplanan sobalar tamir edilerek kullanılabilir hale getiriliyor. Gönüllü olarak çalışmalara destek veren kulüp üyeleri gelemeyen vatandaşların evlerine giderek sobaları alıyor.

Gönüllüler ilk gün topladıkları 200 ısıtıcıyı tamir ederek kullanılabilir hale getirdi. Gönüllülerin bu davranışı büyük alkış topladı. Deprem bölgesine yardım için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Kulüp Başkanı Murat Tertibim, “Gönüllülerin katkılarıyla güzel bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Bir tır dolusu ısıtıcıyı tamir edip deprem bölgelerine göndermeyi hedefliyoruz. Elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Yaralarımızı hep beraber saracağız. Deprem bölgesindeki enkaz kaldırma çalışmalarının ardından çadır kentler kurulacak. Oralarda ortaya çıkacak ısınma sorununun çözümüne katkıda bulunmak için vatandaşların evlerinde atıl durumda bulunan kullanılmayan ısıtıcıları tamir ediyoruz. Herkesin desteğini bekliyoruz, kimse 'Benim sobam eski.' demesin. Eski diye görülen soba onarıldıktan sonra bir çocuğumuzu bir ailemizi ısıtır." ifadelerine yer verdi.

Gönüllü vatandaşlardan Olcay Bakkalcı, arızalı ısıtıcıları tamirini yaparak kullanılabilir hale getirdikleri ve çok talep gördüklerini söyledi. Bakkalcı, telefonların hiç susmadığını vatandaşlardan yoğun talep geldiğini dile getirdi. Evindeki elektrikli ısıtıcıyı getiren Nuray Aşar, ellerinden geleni yaptıklarını aktardı. Aşar, depremzedelerin ısınma sorununun bir nebzede olsa giderilmesi için evinden ısıtıcı getirdiğini söyledi ve tüm vatandaşlara destek çağrısında bulundu.