Depremde hayatını kaybeden polis memuru ile kızı için memleketleri Edirne'de cenaze töreni düzenlendi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay ilinde enkaz altında kalarak hayatını kaybeden polis memuru Nebibe Esen ve kızı Tuğba Gülser Esen için memleketleri Edirne'de cenaze töreni düzenlendi.

Depremde hayatını kaybeden polis memuru ile kızı için memleketleri Edirne'de cenaze töreni düzenlendi.
TAKİP ET Google News ile Takip Et

10 ili etkileyen ve merkez üssü Kahramanmaraş’ın Elbistan ve Pazarcık ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde meydana gelen depremde enkaz altında kalarak hayatını kaybeden polis memuru Esen ve kızının cenazeleri memleketi Edirne’nin Havsa ilçesinde toprağa verildi.

Havsa Emniyet Müdürlüğü önünde gerçekleştirilen cenaze töreninde konuşan Edirne Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar, “Birçok canımızın kaybına neden olan tarihin en büyük deprem felaketi milletimizde büyük bir üzüntü yaratmıştır. Bizlerde depremzede vatandaşlarımıza destek olmak yaralarını sarmak için devletimizin diğer kurumları gibi özverili şekilde var gücümüzle çalışmaktayız. Emniyet teşkilatı olarak deprem bölgelerindeki arama kurtarma ekiplerine yardım etmek üzere personel ve ekipman desteği sağlamakla birlikte ilk günden bu yana tüm birimlerimizle teyakkuz halindeyiz. Şimdi tek vücut tek yürek halinde birlik olma vaktidir. Unutulmamalıdır ki biz birlikte güçlüyüz. Bugün burada meydana gelen depremden etkilenen illerimizden Hatay’da enkaz altında kalarak hayatını kaybeden polis memuru Nebibe Esen’i ve kızı Tuğba Gülser Esen’i ebediyete uğurlamak için toplandık. Çok üzgünüz. Mekanları cennet, ruhları şad olsun.” dedi.

Polis memuru Esen ve kızının cenazeleri Edirne’nin Havsa ilçesi Osmanlı köyünde öğle vakti kılınan namazın ardından köy mezarlığına defnedildi.

Cenaze törenine aile yakınları, Edirne Vali Yardımcısı Sıdkı Zehin, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, Havsa Kaymakamı İsmail Hakkı Batı, Havsa Belediye Başkanı Aydın Balkan, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, emniyet teşkilatı, vatandaşlar katıldı.

Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN