• Haberler
  • Edirne
  • Gurbetçiler sıla özlemini Karaağaç Biberi ile gideriyor

Gurbetçiler sıla özlemini Karaağaç Biberi ile gideriyor

  Edirne'nin dünyaca ünlü yöresel lezzeti tava ciğerin yanında tüketilen 'Karaağaç Biberi' gurbetçilerin de gözdesi oldu. Türkiye'de yıllık izinlerini tamamlayan gurbetçiler çalıştıkları ülkelere geri dönüyor. Dönüş yolunda ise Edirne'den geçenler ise Karaağaç biberine yoğun ilgi gösteriyor.

Gurbetçiler sıla özlemini Karaağaç Biberi ile gideriyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’nin dünyaca ünlü yöresel yemeği tava ciğerin olmazsa olmazı Karaağaç Biberi’ne gurbetçiler yoğun ilgi gösteriyor. Edirneli Aktar Fatma Sedef Baraz, yeni mahsul acı biberlere gurbetçilerin yoğun şekilde ilgi gösterdiğini belirtti.
Edirne’yeOsmanlı’nın saray mutfağından miras kalan tava ciğerin yanında garnitür olarak sunulan Karaağaç Biberi, yurtdışına çıkmadan kente uğrayan gurbetçiler tarafından da yoğun şekilde satın alınmaya başladı.

Baraz, tava ciğerin yanında yenilen Karaağaç biberinin gurbetçiler tarafından ilk olarak restoranlarda tüketildiğini bu lezzeti beğenenlerin ise çalıştıkları ülkelere giderken yanında götürmek için aktarlardan satın aldıklarını söyledi.

Karaağaç Biberi, adını aldığı mahalledeki arazilerde üretiliyor. Elle tek tek toplanan acı biberler sonrasında ev hanımları tarafından iplere diziliyor. Gölgede 1 ay boyunca kurutuluyor. Kuruyan biberler tava ciğerin yanında sunulmadan önce bol yağda kızartılıyor. 

Karaağaç acı biberi kilo gramı ise bin 200 liradan satılıyor.
Barış Karapaça