Kırtasiyelere Fahiş Fiyat Denetimi

    2023 – 2024 eğitim öğretim dönemi öncesinde kırtasiyelerde hareketlilik başladı. Ticaret Bakanlığı eğitim materyallerini tamamlamak isteyen ailelerin mağduriyet yaşamasını önlemek için harekete geçti. Bakanlık ekipleri ülke çapında saha denetimleri yapamaya başladı. Bakanlık ekipleri Edirne'de de denetimler gerçekleştirdi.

Kırtasiyelere Fahiş Fiyat Denetimi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

  2023 – 2024 eğitim öğretim dönemi öncesinde Ticaret Bakanlığı kırtasiyelerde denetimlere başladı. Edirne Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, kentte faaliyet gösteren kırtasiyelerdeki ürünlerin fiyatlarını tek tek inceledi.
Gerçekleştirilen denetimler hakkında işletme sahiplerini bilgilendiren ekipler, denetimlerdehaksız kazancın önüne geçmeye çalışıyor.

Titizlikle gerçekleşen denetimleri hem kırtasiye işletmecileri, hem de müşteriler olumlu buldu.

Yerli Ürünleri Satın Alın

            Denetim geçiren kırtasiye işletmecisi Tamer Dilek, uygulamanın faydalı olduğunu ve ekiplerin yaptığı bilgilendirmelere göre hareket ettiklerini belirtti.

İşletmelerin yerli ürünlere daha çok yer vermesi gerektiğini dile getiren Dilek; “Hem veliler hem öğrenciler için uygun olan kaliteli ürünleri satmaya özen gösteriyoruz. Mallarımızı etiketliyoruz. Öğrencilerin kullanabileceği, standartlara uygun en iyi yerli ürünleri sunmaya çalışıyoruz. Yerli ve standartlara uygun ürünler bulunduruyoruz. Onların memnuniyeti bizim için önemli.” Dedi.

            Kırtasiyede alış veriş yapan Tolga Uludoğan ise denetimleri yerinde bulduğunu bu sayede haksız kazançların önüne geçileceğini belirtti.Yapılan denetimlerde herhangi bir olumsuzlukla karşılanmadı. Kırtasiyelere yönelik saha denetimleri yıl boyu devam edecek.

Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ