Günlerdir süren su kesintisinin sebebini anlattılar

Edirne Belediye Başkanı Yardımcısı Yaver Tetik, Yıldırım Hacı Sarraf ve Yeniimaret mahallerinde günlerdir süren su kesintisine ilişkin yaptığı açıklamada, bölgede çalışma yapan firmanın içe suyunu karşılayan ana hat üzerindeki boruyu patlattığını söyledi.

Günlerdir süren su kesintisinin sebebini anlattılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Su kesintisine ilişkin yapılan basın toplantısında konuşan Tetik, Yıldırım Hacı Sarraf ve Yeniimaret mahallerinin içe suyunu karşılayan ana hat üzerinde istem dışı çalışma yapıldığını belirtti.

Çalışma yapan firma yetkililerinin defalarca uyarıldığını aktaran Tetik, “İşlem yapan firma boruyu patlatmış. Gerekli cezai işlemler ve suç duyuruları gerekli yerlere iletilecektir. Edirne Yıldırım, Yeniimaret, Beyazıt Mahallelerinde yaklaşık 20 bin vatandaşımız 15 saate yakın susuz kalacaktır. Bu süre içerisinde ekiplerimiz şu an Hilly Otel’de ki 2 bin tonluk depoyla şu an Hıdır Baba üzerinde bulunan su depolarımızın isale hattını kapatmış durumdalar. Bu kapanma esnasında borulardaki suyun boşalması beklenecek. Şu an suların boşalmasını bekliyoruz. Su boşalınca tadilat işleri yapılmaya başlanacak. Bu işlemler yaklaşık 7-8 saat sürecektir. Ancak bu suyun tekrar depoya dolması 5- 6 saate yakın sürecektir. Vatandaşlarımıza bu mağduriyeti yaşamalarının sebebin belediye olmadığını söylemek için bu toplantıyı yapıyorum.” Dedi.

Belediye ekiplerinin hızlı şekilde aktarma işlemlerini yapacağını dile getiren Tetik, borunun 4 Haziran’dan bu yana 3 kez patladığına dikkat çekti.

Yeniimaret Mahallesi Muhtarı Eren Kaçarlar da vatandaşların su kesintisinin nedenini yanlış bildiğini ifade etti.

Kaçarlar, basın toplantısı sonrası mahalle sakinlerinin daha bilinçli bir şekilde tepki göstereceğini söyledi.

Yıldırım Hacı Sarraf Mahallesi Muhtar Vekili Kerem Bakkalcı ise borunun firma yetkilileri tarafından patlatıldığını belirtti.

Bakkalcı, vatandaşların mağduriyetinin en aşağı seviyeye düşürülmesi gerektiğini vurguladı.

EBRU YILDIZ GÜNENÇ