Güneş kremi alırken dikkat!

Hava sıcaklıklarının artması ile birlikte zararlı ve yüksek dozda güneş ışınlarından korunmak için eczanelerde güneş kremi arayışına geçti. Cilt kremi tercihi konusunda vatandaşlara uyarılarda bulunan Dermokozmetik Uzmanı Seçil Fidan Kayrım, cilt grubuna göre güneş kremi kullanmanın çok önemli olduğunu ve aksi takdirde akne ve siyah noktaların çoğalmasına neden olabileceğini belirtti. .

Güneş kremi alırken dikkat!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaz mevsiminin gelmesiyle beraber güneş ışınlarının daha fazla hissedilmesi ve zararlı UV ışınlarından korunmak için güneş kremi kullanmanın faydalarından bahseden Kayrım, "Güneş kremleri cildinizi zararlı UV ışınlarından koruyarak kansere yakalanma riskini azaltır" dedi.

" Sahte ürünler çeşitli cilt problemlerine yol açabilir!"

Uzmanlar tarafından önerilen uygun güneş kreminin alınmasını tavsiye eden Kayrım, “Güneş koruyucularının medikal olması, hekimler tarafından önerilmesi ve içerisinde SPF yani mavi koruma olası oldukça önemli. Parfümeri grubuna her zaman söylüyoruz markette satılan güneş kremleri sağlıklı değil ve bu tür yerlerden cildimiz için oldukça önemli olan bir ürünü alınmamalı. Sahte ürünler çeşitli cilt problemlerine yol açabilir. Uygun fiyatlı olarak alınan ürünlerde koruyucu etken maddeler yok farklı maddelerin birleşimiyle oluşturulan kremler cildiniz açısından çok zararlı. Eczanelerimizde artık Dermokozmetik uzmanlarımız var ve medikal eğitim alıyorlar o yüzden eczanelerde başvurularak alınırsa daha sağlıklı olur” Şeklinde konuştu.

Güneş kremi kullanılmadığında cildin daha da çok hassaslaştığını dile getiren Kayrım, “Güneş kremi kullanılmadığında cilt daha fazla tahriş olup kanser hücresine daha yatkın olur. Direkt güneş ışınlarına maruz kalmak cilt kanserini tetikleyebiliyor. UV ışınları cildimiz için oldukça zararlı bu ışınlardan korunmak ve cilt kanserini önleyebilmek içim güneş kremi kullanılmalı” İfadelerine yer verdi.

Cilt grubuna göre güneş kremi kullanmak çok önemli olduğunu belirten Kayrım, Kuru, karma, hassas alerjik ve akne eğilimli 4 cilt tipi olduğuna değinerek, herkesin kendi cilt tipine uygun olan güneş kremini kullanması gerektiğini söyledi.

"Siyah nokta ve aknelerin çoğalmasına sebep olur"

Cilt tipine uygun güneş kremi kullanmanın önemini vurgulayan Kayrım, “Yağlı bir cilde sahip olan birisi krem bazlı bir güneş kremi kullanırsa ciltte daha fazla yağlanmaya neden olur. Akne eğilimli ve karma ciltlerde, cilt sürekli yağlanır. Krem bazlı bir güneş kremi kullanılırsa bu ciltler daha fazla yağlanır ve sonucunda siyah nokta ve aknelerin çoğalmasına sebep olur. Dermokozmetik uzmanları güneş kremi alacak olan müşterilerin cilt tipi uygunluğuna göre güneş kremi öneriyor. Bu nedenle uygun bir güneş kremi seçmek cildimizi korumak için daha sağlıklı olur” Dedi.

"Zararlı UV ışınlarından korunmak için günde 1 kere kullanılmalı."

Güneş kreminin 2-3 saatte bir sürülmesinin cilt için daha sağlıklı olduğunu aktaran Kayrım, bu sayede koruma düzeyinin daha da arttığına dikkat çekti.

Güneş kreminin 4 mevsim kullanılmasının büyük faydası olduğunu vurgulayan Kayrım, “Güneş kremi sadece yaz aylarında zararlı güneş ışınlarından korunmak için değil aynı zamanda kış aylarında da zararlı UV ışınlarından korunmak için günde 1 kere kullanılmalı.  Güneş kremleri içerisindeki besleyici ve onarıcı maddeler içerir bu maddeler bizleri kanserden korur. Güneş kremini düzenli kullanmak sağlığımız için önemli bir yere sahip. Her yıl güneş kremi taze alınmalı.  Yıl içerisinde kullanılan güneş kremi bir sonraki yıl kullanılmamalı. Düzenli kullanımda güneş kremi yıl içerisinde bitmiş olacaktır” şeklinde açıklamada bulundu.