Güneş gözlüğü alacaklar, sahte gözlüğe dikkat!

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte güneş gözlüklerine de talep arttı. Güneş gözlüğü alacakların nelere dikkat etmesi ve sahte güneş gözlüklerinden uzak durmaları konusunda uyarılarda bulunan Optisyen Serpil Şinikçi, Güneş gözlüğü alırken vatandaşların tanıdıkları gözlükçüleri tercih etmeleri göz sağlıkları için sahte ürünlerden uzak durmaları gerektiğini söyledi.

Güneş gözlüğü alacaklar, sahte gözlüğe dikkat!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaz aylarında güneşli havadan korunmak için tercih edilen gözlüklere de talepler arttı. Güneş gözlüğü alırken dikkat edilmesi gereken hususlara aktaran Optisyen Serpil Şinikçi, sahte olarak üretilen kaltesiz camlardan uzak durulması gerektiğini söyledi.
              Optisyen Şinikçi, “Yaz aylarının gelmesiyle birlikte ultraviyole ışıklarının yoğunlaştığını biliyoruz. Bunlar son zamanlarda küresel ısınmadan ve atmosferdeki farklı deformasyonlardan dolayı çok fazla hissedilebilir hale geldi.  Güneş gözlüğü sağlığımız için önemli bir yere sahip. Güneş gözlüğü alırken güvenilir ve bilinir optik mağazalardan alınmasına dikkat edilmeli.” Dedi.
              “Optiseyenin olmadığı mağazalarda satılan gözlükler çeşitli plastik atıklardan yapılıyor.”
              Optisyen’in olmadığı mağazalardan gözlük alınmaması gerektiğini vurgulayan Şinikçi, “Dışarıda optisyenin olmadığı mağazalarda satılan çeşitli gözlüklerin çoğu Çin'de üretilen çeşitli plastik atıklardan yapılan camlardan oluşuyor. Bu gözlüklerin gözlere çok fazla zararı oluyor ve çerçeve kalitesi de çok düşük seviyelerde oluyor.  Optik mağazadan almak her zaman daha doğru ve daha sağlıklıdır. Bizim mağazamızda rengi fark etmeksizin hepsinde UV400 koruma mevcuttur.” Şeklinde konuştu.
              “Görünüş olarak yüze uygun çerçeve seçmek oldukça önemli”
              Yüz şekline göre gözlük çerçevesi seçilmesinin altını çizen Optisyen Şinlikçi, “Biz vatandaşlara gözlük alırken yüz şekillerine göre uygun çerçeve modeli öneriyoruz. Görünüş olarak yüze uygun çerçeve seçmek oldukça önemli. Yüz şekillerine göre ilgilenip, yönlendiriyoruz.  Rahatlık açısından önemli olan burun ve kulak kısmına oturmasıdır. Burnun üstüne oturmayan ya da yandan kulakların üstünden şakakları sıkan gözlükler uzun süre kullanımda baskı yapıp baş ağrısına neden olur.  Vatandaşlar gözlük alırken buruna oturan ve şakaklara baskı yapmayan gözlükler tercih etmeli. “ dedi
              “Gözlüklerin bakımları yapılarak daha uzun ömürlü kullanılmasını sağlayabiliriz.”
              Gözlük bakımının önemini vurgulayan Şinlikçi, “Yazın terlediğimiz için güneş gözlükleri çok çabuk deforme oluyor.  Gözlüklerin bizim verdiğimiz bezlerle temizlenmesini tercih ediyoruz. Onun dışında teri akıtmak için sıvı sabun ve su ile temizlemelerini öneriyoruz.  Bu şekilde gözlük camlarının daha geç çizilmesini ve çerçevenin tahriş olmasını önler.  Gözlüklerin bakımları yapılarak daha uzun ömürlü kullanılmasını sağlayabiliriz.” İfadelerine yer verdi.