Güner, yetkilileri göreve çağırdı
Edirne 15 Temmuz Demokratik Gençlik Derneği Başkanı Veysel Güner, Şehit Astsubay Ömer Halisdemir ve 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Şehitleri Parkı'nda güvenlik zafiyetlerinin olduğunu, gereken önlemlerin ivedilikle alınmasını gerektiğini söyledi.
Parkta güvenlik zafiyetlerinin gün geçtikçe daha da belirgin hale geldiğini belirten Güner, “Geçtiğimiz yıllarda şehrimize kazandırılan ve halkımızın dilekçesiyle ismi belirlenen, hepimizin göz bebeği olan Şehit Astsubay Ömer Halisdemir ve 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Şehitleri Parkı'nda yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Vatandaşlarımız ve özellikle öğrenciler tarafından yoğun şekilde kullanılan bu önemli alandan istifade edemiyor. Son günlerde kamuoyuna yansıyan bazı haberlerde ve köşe yazılarında dile getirilen sorunlar, abartılı değil, aksine eksikleri bile barındırmaktadır. Kamuya açık alanlarda alkol tüketiminin yasak olmasına rağmen, bu kurala parkta ne kadar riayet edildiği şüphelidir. Aşırı alkol tüketimi, yüksek sesli müzikler ve ciddi maddi meblağların döndüğü şans oyunları oynandığı, kadınların sözlü tacize uğradığı iddiaları buranın amacından uzak bir şekilde kullanılmaya başlandığını göstermektedir.” İfadelerini kullandı.
Güner, en temel güvenlik önlemi olan kamera sisteminin dahi parkta bulunmadığını vurguladı.
Özellikle ailelerin ve çocukların akşam saatlerinde parkı kullanmakta zorlandığını dile getiren Güner, yetkililere seslendi ve şöyle devam etti:
“Şehrimizin en merkezi ve en yoğun kullanılan parkı sahipsiz mi? Bu parkın denetimi kimlerin sorumluluğunda? Edirne halkı, huzur içinde nefes alabilecekleri bu alanı geri istiyor. Gereken önlemlerin ivedilikle alınmasını ve parkımızın tekrar güvenli, huzurlu bir buluşma noktası hâline getirilmesini talep ediyoruz.”