Gümrüklerde oy kullanma devam ediyor

Edirne'deki sınır kapılarında 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçim'inde yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlar, kurulan sandıklarda oy kullanmaya devam ediyor.

Gümrüklerde oy kullanma devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et


         
          Yüksek Seçim Kurulu (YSK), oy kullanılacak gümrük kapılarını belirlemişti. Edirne'deki sınır kapılarında kurulan sandıklarda oy kullanmaya devam ediyor. Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlar gümrük kapılarında tatil günleri dâhil 24 saat süreyle oy kullanılabilecek.
            Oy kullanma işlemi için Trakya’daki 5 sınır kapısına sandıklar kuruldu. Kurulan sandıklardan 3 tanesi ise Kapıkule Sınır Kapısı’nda yer alıyor. Kapıkule Gümrük Kapısı’nda giriş – çıkış ve biri de tren garında olmak üzere 3 sandık kuruldu. Trakya’da Kapıkule, İpsala, Hamzabeyli, Pazarkule ve Dereköy Sınır Kapılarına kurulan sandıklarda yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlar oy kullanabiliyor.
            Almanya'nın Dortmund şehrinde yaşayan Kübra Deniz, tatil için Türkiye'ye geldiğini ve sınır kapısında oy kullandığını söyledi. Aksaray’a gideceğini ifade eden Deniz, “Çifte vatandaş olduğumdan ötürü oyumu kullanabiliyorum. Sandık görevlileri anlattılar. Cumhurbaşkanı adayı ve partiye mühür yaptım, pusulayı zarfın içine koyup sandığa attım. Her şey gizli, paravanın arkasında oyumu kullandım." Dedi.
            14 Mayıs seçimlerinde Türkiye'de olacağı heyecan yaşadığını belirten Deniz, seçimlerin Türkiye için hayırlı olmasını diledi. Geçmiş seçimlerde Almanya’da oyunu kullandığını dile getiren Deniz, “Heyecanla televizyondan takip ediyorduk. Şimdi burada olacağız. Umuyorum ki seçtiğimiz aday kazanır. Biliyorum ki benim seçtiğim aday Türkiye'yi kalkındırabilecek. Televizyonda haberlerden izliyoruz, herkesin düşüncesi farklı tabi ki herkes seçiminde özgür ama benim adayım belli. Umuyorum o kazanır, bütün dualarım onunla." Dedi.
            Oy kullanan vatandaşlardan Bektaş Gülefer de torunlarıyla birlikte tatil için Türkiye’ye geldiğini aktardı ve şöyle devam etti: "Hususi oy kullanmak için Türkiye'de bulunmak için geldim. Çok mutluyum çok huzurluyum Türkiye'mizi gördük. Yarım asırdır Avrupa'da yaşıyorum Türkiye'miz gibi bir devlet yok. İnşallah kim hak ediyorsa devletimize hangisi hayırlısıysa o kazanır, umudumuz o. Yurt dışında da oyumuzu kullanabiliyoruz, oy kullanacak yerler var ama Türkiye'de bulunmak bu atmosferi yaşamak için geldik."
          Almanya'dan gelen Kemalettin Dinler ise oyunu sınır kapısında çok rahat bir şekilde kullandığını kaydetti. Oy kullanma işlemlerinin çok kısa sürdüğünü ifade eden Dinler, “Bizi iyi karşıladılar, güzel bir kolaylık oldu, herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun." Dedi. Barış Karapaça