Kakava- Hıdrellez şenlikleri ciğercilerde yoğunluk oluşturdu

5-6 Mayıs tarihlerinde baharın habercisi Kakava- Hıdırellez şenlikleri nedeniyle ciğercilerde bayram havası yaşandı. Kakava- Hıdırellez şenlikleri için kente gelen yerli yabancı turistler Edirne Tava ciğeri için uzun kuyruklar oluşturdu.

Kakava- Hıdrellez şenlikleri ciğercilerde yoğunluk oluşturdu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kakava Şenlikleri için kente gelen turistler tava ciğer lezzeti için uzun kuyruklar oluşturdu. Vatandaşlar saatlerce sırada bekledi. Tava ciğer lezzetini yiyebilmek için bekleyen vatandaşlar Tahmis Meydanı’ndaki ciğercilerin önünde yoğunluk oluşturdu.
            Şenlikler için Gebze'den gelen Aysel Göçoğlu, Edirne’nin şenlikler nedeniyle çok kalabalık olduğunu belirtti. Tava ciğerin tadına bakabilmek için sırada beklediklerini aktaran Göçoğlu, "Her yer çok kalabalık. Tava ciğer sırası bize gelecek mi bilemiyorum." dedi.

İstanbul'dan gelen Menekşe Yıldız da ciğercilerde oluşan yoğunluğu anlattı. Yıldız, dakikalardır sırada beklediğini dile getirdi ve şöyle devam etti: “Çok sıra var bekliyoruz. Ciğer yedikten sonra Kakava'da neler yapılabilir onu öğreneceğim ondan sonra şenliğin içine atacağım kendimi." Diye konuştu.
            Çanakkale'den gelen Semra Muhtaroğlu ise Edirne’de her yıl Kakava Şenliklerinde yoğunluk yaşandığını kaydetti. Uzun süre tava ciğer sırası beklediklerini belirten Muhtaroğlu, "Daha önce de gelmiştim, Edirne'nin Kakava şenlikleri ve tava ciğeri muhteşem. Herkese öneriyoruz Edirne'ye gelsinler." Dedi.
            Ankara'dan gelen Gülsüm Özcan de sırada sabırla beklediklerini tava ciğerin tadına bakmak istediklerini söyledi.
Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN