Grip mevsimi geldi, takviye ürünlere talep arttı

Havaların soğumaya başlaması ile birlikte grip, nezle gibi mevsim hastalıklarında artış yaşanmaya başladı. Bağışıklığını güçlendirmek ve hastalıklardan korunmak isteyen vatandaşlar, takviye ürünlere yöneliyor. Bu durumda aktarlarda yoğunluk yaşanmasını beraberinde getiriyor.

Grip mevsimi geldi, takviye ürünlere talep arttı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mevsim geçişlerinin etkisiyle birlikte grip,nezle gibi hastalıklarda artış yaşanıyor. Özellikle sonbahar ve ilkbahar aylarında sık görülen bu artış, insanların bağışıklık sistemlerini olumsuz etkiliyor.

Grip, öksürük, burun akıntısı, boğaz ağrısı ve yorgunluk gibi belirtilerle kendini gösteren hastalıkların bulaşma olasılığı da oldukça yüksek. Vatandaşlar, bitkisel takviyelerle hastalıklara karşı vücut direncini güçlendirmek istiyor. Aktar Esat Güven, son günlerde gece-gündüz sıcaklıklarındaki farkla birlikte soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklar nedeniyle çeşitli takviye ürünlere talebin artığını söyledi.

"Öksürüğe karşı çörekotu-kekik yağ karışımı"

Kırgınlık öksürük yutkunma güçlüğü ateş gibi hastalıklara karşı bitkisel takviye ürünlerin vücut direncini artırdığını belirten Güven, “Rahatsız olan vatandaşlar doğal antibiyotik işlevi olan nar çiçeği ekinezya papatya hatmi adaçayı ıhlamur gibi bitkiler öneriyoruz. Bunlarla birlikte özellikle inatçı öksürüğü olanlara çörekotu-kekik yağ karışımı öneriyoruz. Ayrıca evde el altında bulunan malzemelerden de istifade etmelerinin iyileşme sürecini hızlandıracağını anlatıyoruz” dedi.

Evdeki ürünlerle vücudu güçlendirecek takviyelerin hazırlanabileceğini söyleyen Güven, “Soğanı ezip zeytinyağı ve limon ile harmanlayıp tüketmelerini, pekmezin içine az tereyağı koyup hafif ısıtıp yemelerini, birde akşamdan bir bardak suyun içine  iç zarıyla birlikte koydukları cevizi sabah aç karına içmelerini ve sıcak-soğuk içecek tüketmemelerini tavsiye ediyoruz” ifadelerine yer verdi.