Gök gürültülü sağanak zor anlar yaşattı

Edirne'de aniden bastıran şiddetli yağış, sürücülere ve yayalara zor anlar yaşattı.

Gök gürültülü sağanak zor anlar yaşattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de öğleden sonra etkisini gösteren gök gürültülü sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Kısa sürede etkisini gösteren sağanak yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar saçak altlarına sığındı.

            Gök gürültülü ve sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Öğleden sonra aniden bastıran yağış, vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Gök gürültülü ve sağanak şeklinde düşen yağış kısa sürede cadde ve sokaklarda su birikintilerine yol açtı. Yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar saçak altıları ve dükkanlara sığındı. Araç sürücüleri ise trafikte zor anlar yaşadı. Kısa süreli etkili olan yağmur nedeniyle bazı cadde ve sokaklar suyla kaplandı.

            Geçtiğimiz günlerde Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılar gerçekleşti. Yapılan uyarıda Marmara Bölgesi'nin güney ve batısı ile Kuzey Ege'de yarın kuvvetli yağış beklendiği belirtilmişti. Sağanak ve gök gürültülü sağanağın yer yer çok kuvvetli olacağı bildirilerek, yağışlar nedeniyle oluşabilecek sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar, fırtına ve hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği konusunda uyarılarda bulunuldu.

Haber Merkezi