Başkan İba, 'Türkiye'de tek olma özelliğine sahip'

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Edirne'de bulunan Balkanlar ve Türkiye'de tek olma özelliğine sahip Olimpik Yüzme Havuzunu ziyaret etti. Başkan İba, Edirne'de binlerce milli sporcunun yetişmesine vesile olacak tesisin balkanlar ve Türkiye'de tek olduğunun altını çizdi.

Başkan İba, 'Türkiye'de tek olma özelliğine sahip'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Edirne'ye kazandırılan ve Balkanlar ve Türkiye'de eşi benzeri bulunmayan Edirne Olimpik Yüzme Havuzu Tesis Amiri Özkan Arsu'dan bilgi alan AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, daha sonra sporcularla sohbet ederek hatıra fotoğrafı çekildi.
            Olimpik yüzme Havuzu ziyaretinde açıklamalarda bulunan AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Olimpik Yüzme Havuzu hem ülkemiz hem de Edirne'miz için bir gurur tablosu olduğuna belirtti.
Başkan İba, 'Ülkemizin en büyük spor tesisinde Edirne olimpik yüzme havuzumuzdayız. Sadece Türkiye'de değil Balkanlar'da bile böyle muazzam bir tesis yok. Yüzme havuzunda özel kara çalışma sahalarına kadar bir yüzme tesisi için gerekli her şey, her imkan burada var. Yapımına 2015 yılında başlanan tesisin 2018 yılında faaliyete açtık. İçerisinde 1 adet olimpik yüzme havuzu, 2 adet çırpınma. 1 adet ısınma havuzu ile adeta göz kamaştırıyor. Edirne'nin yüzme dalında büyük başarılara imza atmasına olanak sağlıyor.
         'Uluslararası yarışlara, olimpiyatlara ev sahipliği yapıyor'

            Binlerce milli sporcunun eğitim merkezi haline gelen 8 bin metrekare alana kurulu olimpik yüzme havuzunun bacasız sanayi olarak adlandıran Başkan İba, 'Sadece milli sporcularımız yok burada engelli sporcularımız da bu imkânlardan faydalanabiliyor. Sosyal hizmetlerin bünyesindeki çocuklarımız bu imkanlardan faydalanıyor. Ayrıca bir sürü kulüp de burada sabahın erken saatlerinden gece yarılarına kadar sporcularımızı çalıştırıyor. Dünya çapında gerçekleştirecek uluslararası yarışlara, olimpiyatlara ev sahipliği yapan bu tesisimizin Edirne'ye kazandırılmasında ülkemize, Edirne'ye kazandırılmasında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve Gençlik ve Spor Bakanlığımıza çok teşekkür ediyoruz.' Dedi.
            Edirne Olimpik Yüzme Havuzu sporcularından 5 yaşından beri yüzme sporu ilgilenen Beril Şahin, eski havuza göre Olimpik yüzme havuzun çalışma alanını çok rahat olduğunu ve daha rahat yarışmalara hazırlanabildiklerini böyle bir havuzun Edirne'de olmasından mutluluk duyduğunu söyledi.
Kumru Öngün