'Gençlerin böyle bir organizasyon gerçekleştirmesi gurur verici'

Liseler Arası Psikoloji Sempozyumu TED Edirne Koleji ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor. TED Edirne Koleji konferans salonunda gerçekleştirilen sempozyuma 16 okuldan 500'e yakın lise öğrencisi katıldı.

'Gençlerin böyle bir organizasyon gerçekleştirmesi gurur verici'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TED Edirne Koleji ev sahipliğinde yapılan "Edirne Liseler Arası Psikoloji Sempozyumu", "Kişilik-Personality" ana temasıyla gerçekleştiriliyor.

Edirne liseler arası psikoloji sempozyumu 10 klinik psikoloğun gözetiminde gerçekleştiriliyor. 2 gün boyunca devam edecek ve ‘kişilik-personality’ ana temasıyla gerçekleştirilen sempozyumda paranoid kişilik bozukluğu,  şizoid kişilik bozukluğu, şizotipal kişilik bozukluğu, antisosyal kişilik bozukluğu, borderline kişilik bozukluğu, histriyonik kişilik bozukluğu, narsisistik kişilik bozukluğu, çekingen kişilik bozukluğu,  bağımlı kişilik bozukluğu, obsesif - kompülsif kişilik bozukluğu hakkında konuşmacıların katılımıyla düzenleniyor. Tartışma konuları, alanında uzman konuşmacılar tarafından bilimsel olarak ele alınıyor.

2 aylık bir hazırlanma süreci sonrasında Edirne merkezden 16 lise ve 500’e yakın katılımcı ile gerçekleştirilen sempozyumda 80 görevli öğrenci ekip bilinciyle çalışmalarını tamamladı.

TED Edirne Koleji Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından öğrenciler tarafından hazırlan piyano ve müzik dinletisi gerçekleştirildi. Dinleti seyirciler tarafından büyük alkış topladı. Daha sonra konuşmalara geçildi.

“Gençlerin böyle bir organizasyon gerçekleştirmesi gurur verici”

Geçen yıl düzenlenen sempozyumu kitapçık haline getirdiklerini ve dağıttıklarını söyleyen TED Edirne Koleji Kurucusu Nesim İba, “Geçen sene olduğu gibi bu seneki sempozyumunda çok yararlı olacağını düşünüyoruz. Gençlerin böyle bir organizasyonu gerçekleştirmesi gurur verici. Çok anlamlı bir etkinlik olacak ve güzel sonuçlar çıkacak. Sürecin işleyişinde emeği bulunan herkese çok teşekkür ediyorum. Böyle organizasyonları her zaman destekledim ve desteklemeye devam edeceğim.” Dedi.

“Sempozyumda alınacak sonuçlar her birimiz için çok kıymetli”

TED Edirne Koleji Lisesi Müdür Nurdan Bayram Türk Eğitim Derneğinin Edirne’deki temsilcisi olarak 94 yıl önce hedef olarak gösterilen “Türk eğitim standartlarını çağdaş seviyelere taşıyacak bilimsel platformlar oluşturmak” misyonu doğrultusunda gidişatları sürdürdüklerinin altını çizerek şunları kaydetti; “Edirne Liseler Arası Psikoloji Sempozyumunda sizler gibi araştırmaya, öğrenmeye, ekip çalışmasına açık gençler ve onlara bu olanakları sunan saygı değer öğretmenlerimiz ile birlikte olmaktan onur duymaktayız. Geçen yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz ‘Ben, Biz ve Pandemi’ konulu sempozyum, tüm dünya olarak yaşadığımız salgın sürecinin etkilerini daha iyi anlamlandırmamıza ve olası çözüm önerileri hakkında bilgi sahibi olmamıza önemli katkılar sağlamıştır. Sempozyumun farklı kategorilerinde görev alan tüm öğrencilerimizin akademik, kültürel ve sosyal gelişimlerine katkısı yadsınamaz. Bu vesile ile sempozyuma katılım sağlayan tüm uzman psikolog ve öğrencilerimize; onlara rehberlik eden öğretmenlerimize bir kez daha teşekkür ediyoruz. “Bulunduğu ildeki diğer öğrencilerin gelişimine katkı sağlama” misyonunu barındıran TED kültürünün kıymetli bir üyesi olan okulumuzda bu yılki sempozyumun ana teması kişilik olarak belirlenmiştir. Bireyin duygu, düşünce ve davranışları üzerinde belirleyici rol oynayan kişilik ile ilgili katılımcı öğrenciler tarafından yapılacak araştırma ve çalışmalar ile ortaya koyulacak veri ve sonuçlar her birimiz için kıymetli kazanımlar olacaktır.” Dedi.

Gençlerin geleceğini inşa etme amacıyla sempozyum düzenlediklerini dile getiren Bayram, birçok güzel beceriler elde edileceğini aktardı.

Psikolojinin hayatın her alanında yer aldığını ifade eden Edirne İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Müzekka Bayrak, sempozyumda bilimsel bir çalışma gerçekleştirildiği için çok önemli olduğunu belirtti.

Kişiliğin, bireylerin özellikleri ile çevreyle girdiği etkileşim sonucunda ortaya çıktığına değinen Koordinatör Klinik Psikolog İmren Mercan Ceylan, M.Ö 370 yılında yaşayan Hipokrat’an başlayarak 2000 yıldır kişiliğin incelendiğini vurguladı.

Sempozyumda katkılarından dolayı Koordinatör Klinik Psikolog İmren Mercan Ceylan, Öğretim Görevlisi Klinik Psikolog Sena Daşkıran, Klinik Psikolog Beyza Atlı Bozkurt, Dr. Öğretim Üyesi Psikiyatri Uzmanı Mehmet Arslan, Klinik Psikolog Ezgi Yürük, Klinik Psikolog Fatmanur Yenigün ve Klinik Psikolog Kübra Tarlacı’ya TED Edirne Koleji tarafından sertifika ve cilt taktim edildi.

Sempozyumda katılan 16 lise danışman öğretmenine ve sempozyum sürecinde 500’e yakın katılımcı öğrenciyi organize eden ve temalardaki araştırma süreçlerini yöneten moderatör öğrencilere sertifikaları verildi. Sertifika töreni sonrası toplu hatıra fotoğrafı çekildi.

'Gençlerin böyle bir organizasyon gerçekleştirmesi gurur verici'
'Gençlerin böyle bir organizasyon gerçekleştirmesi gurur verici'
'Gençlerin böyle bir organizasyon gerçekleştirmesi gurur verici'
'Gençlerin böyle bir organizasyon gerçekleştirmesi gurur verici'
KUMRU ÖNGÜN