Geçmiş, 'İpsala Ovasına kurulacak OSB ihracata büyük katkı sağlayacak'

Edirne İl Genel Meclisinin 2022 yılı 2'nci olağanüstü toplantısı gerçekleştirildi.

Geçmiş, 'İpsala Ovasına kurulacak OSB ihracata büyük katkı sağlayacak'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Olağanüstü toplanan İl Genel Meclisinde İpsala Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müteşebbis Heyetine katılım sağlanması konusu oy birliğiyle karara bağlandı. İpsala Ovasına kurulması planlanan OSB’nin tarımsal amaçlı kullanılacağını belirten Geçmiş OSB’nin İpsala’ya kurulacak olması ihracatın artmasında da büyük katkı sağlayacak” dedi.
                Edirne İl Genel Meclisinin 2022 yılının 2’nci olağanüstü toplantısı Mehmet Geçmiş başkanlığında gerçekleştirildi. 2022 yılı 2’nci olağanüstü toplantısında 4 gündem maddesi görüşüldü.
                Gündem maddeleri hakkında gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş, Çeltik üretimi konusunda Türkiye’nin çeltik üretiminin yüzde 44’nün İpsala ilçesinden karşılandığını kurulacak olan OSB’nin tarımsal amaçlı olacağını belirtti.

 “İhracata büyük ölçüde katkı sağlayacağına”

İpsala Ovası’nda kurulacak olan Organize Sanayi Bölgesinin (OSB)’nin tarımsal amaçlı kullanılacağını belirten Geçmiş, “Edirne’nin 4 tane OSB’si oldu. Bununla ilgili İpsala’da bulunduğu yer itibariyle en büyük çeltik tarlarının ekildiği alanımız. OSB’de ki çıkan çeltikleri ile ilgili tarımsal amaçlı fabrikalar kurulacak, bölge insanı istihdam sağlayacak. Ayrıca ihracat anlamında İpsala sınır kapısının yakın olması ihracata büyük ölçüde katkı sağlayacağına eminim. Bu inançlar doğrultusunda da bugün İl Genel Meclisi’nde almış olduğumuz karar ile de 15 kişilik yetki konusunda yaklaşık olarak 7 payı da İl Özel İdaresi olarak aldık.” Şeklinde konuştu.
Türkiye’nin çeltik ihtiyacının neredeyse yarısını karşılayan İpsala ilçesinde çeltiğin borsaya verilmeden OSB’de işlenebileceğini aktaran Geçmiş, Bölge halkının taleplerinin de OSB’nin kurulması yönünde olduğunu dile getiren Geçmiş, projenin bölge halkına ve Edirne’nin gelişimine katkı vereceğini illetti.

“Vali Kırbıyık, Edirne’ye büyük imkanlar sağlıyor”

Geçmiş, Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık’ın kendi bütçeleri dışında yaklaşık 50-60 milyon lira ek ödenek getirdiğini söyleyerek teşekkür etti ve şunları kaydetti; “Sayın valim bireysel ilişkileri ile İller İdaresi Genel Müdürü olması gerçekten de özel idareye yeni imkânlar yaratıyor. Sayın valimizin gelmesiyle Saroz bölgesinin incisi sayılan Danışment tesislerimizi İl Özel İdarenin tapulu malı oldu. Şuan bulunduğumuz alan Milli Emlak tarafından İl Özel İdaresine tahsisli bir alandı. Valimizin bireysel ilişkileri sayesinde buranın tapusunu da aldık. Sayın Valimizin yeni sağladığı imkanları Ocak ayından sonra sizinle paylaşacağız. Valinin kentimize katkıları devam ediyor.” Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN