Gala Gölü'nde sazlık alan çıkan yangında 4 hektarlık alan zarar gördü

Gala Gölü Milli Parkı'nda çıkan sazlık yangınında Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan incelemeler sonucunda 4 hektarlık bir alanın yandığı tespit edildi.

Gala Gölü'nde sazlık alan çıkan yangında 4 hektarlık alan zarar gördü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

  Edirne’nin Enez ilçesinde bulunan Gala Gölü’nde sazlık alanda çıkan yangın itfaiye, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü ve jandarma ekipleri tarafından söndürülmüştü.

              Söndürülen yangının ardından bölgede Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından inceleme başlatıldı. Yapılan incelemeler sonucunda 4 hektarlık bir alanın zarar gördüğü belirtildi. Yangınla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yangının sabah karşı 03:00 saatlerinde söndürüldüğünü belirtti.

              Gala Gölü’nde ki sazlık alanda çıkan yangının nedeniyle ilgili başlatılan soruşturmanın devam ettiğini belirten Aksal, “Edirneli hemşerilerim müsterih olsunlar.  130 dan fazla kuş türü ile nilüfer, su sümbülü, hasır sazı ve kamışların bulunduğu Gala Gölü Milli Parkı özel bir doğa alanıdır ve öyle kalacaktır.” Dedi.

Gala Gölü; Sulak saha, göl ve orman ekosistemlerini ve bu ekosistemlerde barınan çeşitli canlı türlerini ihtiva etmesi, 111 kuş türünün varlığı, nesli tehlikeye düşmüş veya nadir türleri, özellikle tepeli pelikan (Pelecanus crispus) bayağı aynak (Plegadis falcinellus) ve küçük karabatak (Microcarbo pygmeus) gibi nesli son derece azalmış türleri barındırması kaynak değerlerini oluşturmaktadır. Gala Gölü Millî Parkı'nın sınırları içerisinde yer almaktadır.

Barış Karapaça