'Okullarının en büyük ihtiyacı rehberlik ve psikolojik danışmanlıktır'

Eğitim- İş Edirne Şube başkanı Murat Akçay, geçtiğimiz günlerde Karaağaç Ortaokulunda öğrenciler arasında çıkan kavga sonucu 5 öğrencinin bıçakla yaralanması olayıyla ilgili yazılı basın açıklaması yayımladı. Akçay, çıkan kavgada öğrencilerin hafif bir şekilde yaralanarak olaydan kurtulmasının, daha vahim sonuçların ortaya çıkmamasının öğretmenler sayesinde olduğunu aktardı.

'Okullarının en büyük ihtiyacı rehberlik ve psikolojik danışmanlıktır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz günlerde Karaağaç Ortaokulunda çıkan kavgada 7’inci sınıf öğrencisi 5 arkadaşını bıçakla yaralamıştı.

              Eğitim- İş Edirne Şube başkanı Murat Akçay yaptığı yazılı açıklamada, yaşanan olayı üzüntüyle öğrendiklerini belirtti.

              Karaağaç Ortaokulu'nda kız öğrenciler arasında çıkan kavgada öğrencilerin hafif bir şekilde yaralanarak olaydan kurtulmasının, daha vahim sonuçların ortaya çıkmamasının öğretmenler sayesinde olduğunu aktaran Akçay, öğretmenlerin kendilerini tehlikeye atarak kavgayı ayırdığını kaydetti.

              Edirne'de dezavantajlı bölge diye tabir edilen okullarda güvenlik zafiyetinin olduğunu ifade eden Akçay, “Burada zor koşullara görev yapan öğretmenlerimiz, ellerinden gelen bütün çabayı ve fedakarlığı göstermiştir. Öğretmenlerimiz çevresel faktörlerin de etkisiyle bazı istenmeyen olayların önüne geçmekte zorlanmaktadır. Dezavantajlı bölge okullarının en büyük ihtiyacı rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmetidir. Bu okullarımızda sürekli ve kadrolu olarak Rehber ve Psikolojik Danışman öğretmenler görevlendirilmelidir.” Dedi.

              Akçay, yaşanabilecek olayların önüne geçilmesi için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aile, Sosyal ve Hizmetler İl Müdürlüğü’nün işbirliği yapması gerektiğini vurguladı.

Ailelere yönelik eğitimlerin de gerekli olduğu belirten Akçay, “Eğitim-İş olarak yaşanan bu olayda yaralanan öğrencilerimize ve olaydan etkilenen öğrenci, öğretmen ve ailelere geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.” Şeklinde konuştu.

KUMRU ÖNGÜN