Filistinli çocuklar için anma töreni düzenlendi

Edirne'de İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarında yaşamını yitiren çocukların ansına 'Savaşa İnat, Bir Mum Yak!' etkinliği düzenlendi.

Filistinli çocuklar için anma töreni düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

20 Kasım “Dünya Çocuk Hakları Günü” dolayısıyla Edirne’de bir parkta toplanan Edirne Çocuk Hakları Derneği üyeleri, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında yaşamını yitiren binlerince Filistinli çocuğu anmak için bir araya geldi.

Parktaki boşluk bir alana Filistin’de hayatını kaybeden çocuklar için mumlarla “BARIŞ” yazıldı.

Edirne Çocuk Hakları Derneği Yönetim Kurulu adına açıklamayı okuyan  Nur Yılmaz Ercin, Gazze’de haftalardır süren savaş dolayısıyla bu yıl kutlama yapmak yerine hayatını kaybeden binlerce çocuk anısına bir etkinlik düzenlemek istediklerini belirtti.

Çocukların, eğitim, sağlık ve oyun haklarından özgürce yararlanması gerektiğini dile getiren Ercin, "Bunu sağlamak en önemli önceliğimiz demek yerine, çocuklar öldürülmesin demek zorunda kalmak çok zor. Ama daha fenası, son derece utanılacak, son derece acınası bir durumda olmak çok ağır, çok zor. Savaşları başlatanlar çocuklar değil, silahlarla, bombalarla ayrım gözetmeksizin sivilleri öldürenler çocuklar değil." dedi.

“Çocuklar için sözde laflarla bu günü geçirmek istemiyoruz”

Bu yıl Dünya Çocuk Hakları Günü'nü kutlamanın çok zor olduğunu söyleyen Ercin “ Edirne Çocuk Hakları Derneği olarak, öncelikle, çocukların ellerinden alınan yaşam haklarına kavuşabilmeleri için müdahil olabilecek yeryüzünün tüm sorumlularını ve yetkililerini ortak akıl ve toplumsal vicdanla hareket etmeye çağırıyoruz. Bu yıl Dernek olarak, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nü, Gazze’de öldürülen yaklaşık 5 bin çocuğun yasını tutmak adına kutlamıyoruz. Bu yıl sadece anıyoruz. Çocuklar için sözde laflarla bu günü geçirmek istemiyoruz" şeklinde konuştu.

Ercin, dernek olarak öncelikle çocuklardan alınan yaşam hakkının geri verilmesi için tüm dünyaya çağrıda bulundu.

Bu yıl, öldürülen veya yaralanan her bir çocuk için tüm karanlıklara karşı, şiddete ve tüm savaşlara karşı herkese birer mum yakma çağrısında bulunan Ercin, "Kötülüğe ve ölüme inat, Yaşasın Çocuklar, Yaşasın Barış, Yaşasın Hayat!" dedi.  Dilek Şahin