Hamsi bolluğu tezgâhı şenlendirdi

Havaların soğumasıyla birlikte hamsiler tezgâhlarda yerini aldı. Geçtiğimiz günlerde kilosu 100 liradan satılan hamsinin fiyatı, avcılığın artmasıyla 50 liraya kadar geriledi.  

Hamsi bolluğu tezgâhı şenlendirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yurdu etkisi altına alan soğuk hava dalgası denizlere de yansıdı. Yaşanan bolluk hem balıkçıları hem de vatandaşı sevindirdi. Hamsi, bolluk sonrası kilogramı 50 liradan alıcısını buldu.

İlerleyen günlerde fiyatların daha da düşmesini beklediklerini söyleyen balıkçı esnafı Yusuf Çimen, “Tezgâhlarımız hamsiyle dolu ilerleyen günlerde fiyatların daha da düşmesini bekliyoruz.” Dedi.

Hamsiye ilginin arttığını söyleyen Çimen, ucuz balık satmaktan memnun olduğunu dile getirdi.

Balık fiyatlarının tavuk etinden daha ucuz olduğunu söyleyen Çimen, hamsi bolluğunun tezgâhlara yansıdığını ve fiyatların 50 liraya kadar düştüğünü söyledi.  

Balık almaya gelen vatandaşlardan İlhan Abdül, torunlarının balık çok sevdiğini ve fiyatın 50 liraya düştüğünü görünce 3 kilo aldıklarını belirtti.   

Balık pazarında alış veriş yapan Fatma Şişoğlu, fiyatın düştüğünü görünce hemen aldıklarını ve ilerleyen günlerde dolaba koymak için daha fazla almayı düşündüklerini söyledi. Balık tüketiminin sağlık açısından da faydalı olduğunu söyleyen vatandaşlardan Mübeccel Üner, fiyatının düşmesine sevindiklerini ifade etti.

Edirne’de yaşayan Karadenizli vatandaşlardan Yunus Ekşi, fiyatların düşmesine sevindiklerini ve Edirnelilerin hamsiye doyacağını söyledi.  Denizlerde yaşanan bolluk sonrası balık fiyatlarının ilerleyen günlerde daha da düşmesi bekleniyor.

Edirne'deki balıkçı tezgâhlarında Hamsi 50, İstavrit 50, Uskumru 150, Levrek 160, Çupra 160, Torik 200 TL'den satışa sunuluyor.  Dilek Şahin