• Haberler
  • Edirne
  • FETÖ'nün öğrenci yapılanmasına operasyon 6 şüpheli cezaevinde

FETÖ'nün öğrenci yapılanmasına operasyon 6 şüpheli cezaevinde

Edirne merkezli yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 'güncel öğrenci yapılanması'na yönelik soruşturmada gözaltına alınan 12 şüpheliden 6'sı tutuklandı.

FETÖ'nün öğrenci yapılanmasına operasyon 6 şüpheli cezaevinde
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde dört gün önce başlatılan soruşturma kapsamında yakalanan zanlılardan 6’sı, Terörle Mücadele Şubesi’ndeki işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadeleri tamamlanan şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Soruşturmada, iletişim tespitleri ve MASAK raporları doğrultusunda Edirne, İstanbul, Bursa, Bilecik ve Çanakkale’de eş zamanlı operasyonlar düzenlenmişti. Aralarında Trakya Üniversitesi’nin mevcut ve mezun öğrencilerinin de bulunduğu 12 kişi “silahlı terör örgütüne üye olma” suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ile 6 bin dolar, 184 bin lira ve 61 gram altın ele geçirilmişti.

Soruşturma kapsamında önceki gün adliyeye sevk edilen diğer 6 şüpheliden 2’si savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılmış, 4’ü ise adli kontrol şartıyla salıverilmişti.

KUMRU ÖNGÜN

Bakmadan Geçme