'EYT'den 6 milyon vatandaş yararlanacak'

Edirne İl Genel Meclisi Mart ayı toplantılarının 3'üncü birleşimi İl Genel Meclis Başkanvakili Erdoğan Gümilcineli başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda gündem dışı söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili ve Uzunköprü Meclis Üyesi Nedret Akbulut, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) için düzenlenen ve Resmi Gazete'ye yayımlanarak yürürlüğe giren karar ile ilgili konuştu. Akbulut, 6 milyon vatandaşın EYT'den yararlanacağını dile getirdi.

'EYT'den 6 milyon vatandaş yararlanacak'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

                İl Genel Meclisi’nin Mart ayı toplantılarının 3’üncüsü gerçekleştirildi. Toplantıda gündem dışı söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili ve Uzunköprü Meclis Üyesi Nedret Akbulut, yürürlüğe giren EYT kararı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

                Kahramanmaraş merkezli olan ve 11 ili etkilen depremler nedeniyle büyük bir felaket yaşandığını söyleyen Akbulut, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla resmi gazeteye yayımlanan EYT düzenlemesinin kabul edildiğini hatırlattı.

                “Vatandaşlar EYT’den memnun”

                Vatandaşların alınan kararlardan memnun olduğunun altını çizen Akbulut, kararın bütün emekli olmayı bekleyen vatandaşlara hayırlı olsun diledi.

                “EYT’den 6 milyon vatandaş yararlanacak”

                Türkiye’nin yakın dönemde pandemi ve ardından ise deprem felaketi yaşadığını vurgulayan Akbulut, “Bu konuyla ilgili devletimiz başından beri bir çaba içerisinde. Bu süreçte on bir ilimiz çok büyük zarar gördü binaları yıkıldı, vatandaşlarımız vefat etti. Sürmekte olan çalışmalarla belirli bir noktaya kadar yaraların sarılması devam ediyor. Bu iki sürecin arasında çok önemli bir çalışma var o da EYT ile ilgili bir çalışma, bugünden itibaren Sayın Cumhurbaşkanı’mızın onayı ve resmî gazetede yayınlanması ile birlikte yıllardan beri ülkede kangren olan ve ne zaman çıkacak gibi her bir gündemi teşkil eden sorun bu şekilde halledilmiş oldu.” Dedi.

                EYT kararından 6 milyon vatandaşın yararlanabileceğini belirten Akbulut, bu rakamın çok önemli olduğuna dikkat çekti.

                Akbulut, alınan kararın çok sayıda vatandaşı ilgilendirdiğini ve ülke genelinde konuyla ilgili bir rahatlama olduğunu dile getirdi.

                Vatandaşların alınan karardan memnun olduğunu ifade eden Akbulut, kararın Türkiye’ye ve vatandaşlara hayırlı olmasını diledi.
Barış Karapaça