Yağışlar çiftçilerin yüzünü güldürdü

   Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava tahmin raporu gerçeğe döndü. Edirne'de öğle saatlerinde başlayan yağış etkili oldu. Yağışların hafta sonu da devam etmesi bekleniyor.

Yağışlar çiftçilerin yüzünü güldürdü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

             Edirne’de öğle saatlerinde başlayan yağış vatandaşları sevindirdi. Sonbahar ve kış aylarında beklenen yağışların gerçekleşmemesi nedeniyle çiftçiler ekinleri gübrelemekte gecikti.

Kurak geçen kış aylarının ardından kente yağış düşmeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hava tahmin raporları gerçeğe döndü. Öğle saatlerinde başlayan yağış nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar saçakların altına sığındı. Meteorolojin uyarılarını dikkate alan vatandaşlar şemsiyeyle yağışın keyfini çıkarttı.

                Verimli bir sezon için yağış bekleyen çiftçilerin ise yüzü güldü.

                Yağıştan dolayı mutlu olduğunu dile getiren Çiğdem Akan, “Babam ve abim çiftçi sabah telefonla konuştuk çok mutlular yağmur yağdığı için gübreleri attılar yağmur bekliyorlardı. Verim oldu. Bu sene Edirne’de kış yok. 10 gün yağış bekliyorlar heyecanlı ve mutlular. İnşallah böyle gider verim olur bereket olur. Edirne'miz tarımın cenneti gibi. Her şey var çeltik var ekin var. İnşallah bu yağmur da bereketi yağdırır.” Dedi.

                Vatandaşlardan Ahmet Çakır ise, kentte beklenen yağışların uzun süredir gerçekleşmediğini belirtti.

                Çiftçilerin merakla yağış beklediğinin altını çizen Çakır, “Çiftçiler yağışla birlikte gübreleme yapabilecektir. Bu durum bizi de dolaylı yoldan etkiliyor. Çiftçi verimli olacak ki biz de mahsulü uygun fiyattan yiyebilelim. Yağmur yağması bizi sevindirdi. Edirne'de bu sene kış da olmadı. Birçok çiftçi arkadaşım var hepsi yağmura sevindi.” Şeklinde konuştu.

Yağışın hafta sonuna kadar devam etmesi bekleniyor.
Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ