ETUS şikayetleri artarak devam ediyor

Edirne'de toplu taşıma hizmeti sağlayan ETUS (Edirne Toplu Ulaşım Sistemi) ile ilgili vatandaşların şikayetleri artarak devam ediyor. Özellikle yaz aylarında kavurucu sıcakların etkisiyle toplu taşıma araçlarında klima kullanılmaması büyük bir sorun haline gelmiş durumda. Vatandaşlar, sıcak günlerde klimaların çalıştırılmamasının yanı sıra otobüslerde balık istifi yolculuk yapmaktan ve uzun süre duraklarda beklemekten şikayetçi.

ETUS şikayetleri artarak devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Toplu taşıma araçlarının aşırı dolu olması, yolcuların omuz omuza ve burun buruna seyahat etmek zorunda kalmasına neden oluyor. Bu durum hem konfor hem de sağlık açısından ciddi sorunlar yaratıyor. Ayrıca, sürücülerin duyarsız davranışları ve kaba tutumları da yolcuların memnuniyetsizliğini artırıyor. Yolcular, klimaların çalıştırılmaması ile ilgili şikayetlerini dile getirdiklerinde, sürücülerden olumsuz yanıt aldıklarını belirtiyor.

Vatandaşlar, ulaşım araçlarındaki yoğunluğun azaltılması için sefer sayılarının artırılması gerektiğini, turizm açısından önemli bir şehir olan Edirne'de, modern ve konforlu belediye otobüslerinin hizmet vermesinin zorunlu olduğu belirtiyorlar.

Toplu taşıma hizmetlerinde yaşanan bu sıkıntılar, sadece yerel halkı değil, Edirne'yi ziyaret eden turistleri de olumsuz etkiliyor. Vatandaşlar, daha rahat ve konforlu bir şekilde seyahat edebilmeleri için acil çözüm önerilerinin hayata geçirilmesini istiyor.

"MUTLAKA KLİMA OLMALI"

Vatandaşlardan Sedef Karademir, "Aşırı derecede  üst üste yolcu alıyorlar. Gerçekten hava da çok sıcak klimalar çalışmıyor. Tüm araçlarda mutlaka klima olmalı ve çalıştırılmalı. Şoförlerin tavırlarını çok iyi bulmuyoruz. İnsanlara cevap bile vermiyorlar. Şöförlerden memnun değilim. Çok yolcu aldıkları için kapı açılmıyor" Dedi.

"BELEDİYE OTOBÜSÜ OLMALI"

Durakta bekleyen vatandaşlardan Özcan Ballı, "Duraklarda çok bekliyoruz. Yollarda çok kalabalık oluyor. Klimalar açılmıyor. Sadece bir ETUS firması var. Hiçbir yerde belediye otobüsü olmaz mı. Bu özel araçlar kafalarına göre geliyorlar bir düzen yok. Kafalarına göre de fiyat koyuyorlar. Vatandaş zorlanıyor. Nasıl olsa mecburlar diyip birşey yapılmıyor. Bu durumdan şikayetçiyiz" İfadelerine yer verdi.

"KLİMA YERİNE CAM KAPI AÇIYORLAR"

Sürekli toplu taşıma kullandığını söyleyen gençlerden Kubilay Bozkurt,  "Klima çalışmıyor onun yerine cam veya kapı açıyorlar. Çoğu araçta klima olmuyor zaten. Çok kalabalık oluyor. Bazı şöförler iyi olabiliyor ama bazı şöförler çok tahammül edemiyor insanlara. El kol yaptığımızda bazen durmayabiliyorlar. Daha duyarlı olmaları gerekiyor" Diye konuştu.  Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN