Engelli gençler depremzedeler için tek yürek oldu

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilde ağır tahribata yol açan 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremin ardından tüm yurtta vatandaşlar depremzedelerin yaralarını sarmak için seferber oldu. Edirne'de 7'den 70'e vatandaşların yanı sıra engelli gençler toplama merkezlerinde gelen eşyaların taşınması ve paketlenmesinde destek oluyor.

Engelli gençler depremzedeler için tek yürek oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet tarihin en büyük depremi olarak kayıtlara geçen merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilden hissedilen depremde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Yaşanan depremin ardından tüm Türkiye adeta tek yürek oldu. Yurdun birçok noktasında vatandaşlar bölgeye göndermek üzere yardım malzemelerini tırlar ile göndermek için toplama alanlarına gönderiyor.
                Edirne Valiliği himayesinde AFAD koordinasyonun belirlenen toplama noktalarına vatandaşlar tarafından binlerce yardım malzemesi götürüldü. Toplanan yardım malzemeleri tırlar ile bölgeye gönderilmek üzere yola çıkıyor. Yurdun birçok noktasın vatandaşlar yardım malzemelerini toplayarak kimisi taşınması ve paketlenmesi için yardım ederken kimisi de kan bağışı ile destek olmaya çalışıyor.
                Edirne Valiliği himayesinde AFAD koordinasyonun belirlenen Mimar Sinan Spor salonunda vatandaşlar getirilen yardım malzemeleri için ayrı bir insan gücü de gerekiyor. Edirne’den birçok vatandaş burada yardım ederken engelli gençlerde depremzedelere destek olmak için var gücüyle çalışıyor.

"5 yıldır yardım için destek oluyor"
                Edirne'de serebral palsi hastalığı ile mücadele eden ve koltuk değnekleriyle yürüyebilen 23 yaşındaki Cemal Hazar Kahraman, deprem yardımlarının toplandığı Mimar Sinan Spor Salonu'nda gönüllü olarak görev alıyor. Depremzedelerin yaralarının sarılmasına katkıda bulunmak isteyen Kahraman, bazen paketleme, koli yapma işlemlerine yardım ediyor, bazen ise yardım malzemesi getiren vatandaşların kaydını alıyor.
                Aktif olarak 5 yıldır yardım faaliyetlerinde görev aldığını söyleyen Kahraman, Elazığ depremi, orman yangınları gibi afetlerde de gönüllü olarak yardıma geldiğini aktardı.
                Gönüllü olarak gelip depremzedeler için getirilen malzemelerin taşınması ve hazırlanmasına yardım ettiklerini söyleyen Otizmli genç 23 yaşındaki Mehmet Kaynarca, "Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz.Çok üzgünüz. Biz de arkadaşlarımızla yapılan çalışmalara katılıyoruz. Elimizden gelen desteği sağlıyoruz. İnşallah kardeşlerimiz üşümez. Edirne'den geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" dedi. Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN