Komşu ülke bulgar vatandaşlarından depremzedelere destek 

6 Şubat gecesi Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilde hissedilen depremin arından tüm yurtta vatandaşlar yardım etmek üzere tek yürek oldu. Edirne'de yardım kampanyalarına komşu ülke Bulgaristan vatandaşları da topladıkları yardım malzemelerini ulaştırmak üzere toplama merkezlerine getirdi.

Komşu ülke bulgar vatandaşlarından depremzedelere destek 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yurdun birçok noktasında olduğu gibi merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilden hissedilen depremin ardından tüm vatandaşlar yardım için seferber oldu. 7’den 70 tüm vatandaşlar elinden gelen yardımı yapmak üzere AFAD koordinesinde planlanan toplama merkezlerine akın etti. Bölgede devam eden arama- kurtarma çalışmalarının yanı sıra yurt genelinde vatandaşlar gıda malzemesi, ısınma ihtiyaçlarının karşılanması için ısıtıcı ve battaniye, kıyafet gibi birçok ürünü toplam merkezlerine getiriyor.
         Yurttan birçok vatandaşın katıldığı yardım kampanyalarına Edirne’den komşu ülke Bulgaristan vatandaşları da desteğe geldi. Sınır kenti Edirne’de alışveriş için sık sık gelen Bulgar vatandaşları bu kez araçlarına topladıkları yardım malzemeleri ile yurda giriş yaptı.
         Edirne Valiliği öncülüğünde başlatılan ve AFAD İl Müdürlüğü koordinasyonunda Mimar Sinan Spor Salonu'nda yürütülen yardım seferberliği aralıksız gece gündüz devam ediyor.

7’den 70’e tüm vatandaşlar evlerinden getirdikleri malzemelerin yanı sıra toplama merkezlerinde paketlemeye de yardım ediyor. Kendi araçlarıyla kente alışverişe gelen Bulgar vatandaşlar, bu kez yaşanan depremin ardından başlatılan yardım kampanyalarına destek olmak gelmeye başladı.
         Edirne Valiliği öncülüğünde başlatılan ve AFAD İl Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen yardım kampanyalarını duyan Bulgar vatandaşlar, yardımların toplandığı merkezlere gelerek  battaniye, kıyafet ve gıda gibi çeşitli malzemeleri ile destek olmaya çalışıyor.

         Eşi ile birlikte yardımların toplandığı Mimar Sinan Spor Salonu'na gelerek yorgan, kıyafet ve temizlik malzemelerini görevlilere teslim eden Bulgar vatandaş Sevgin Yusuf, depremzedelere geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

         " Allah sabır versin "

         Depremzedelere yardım malzemelerini toplama merkezine getiren Bulgaristan vatandaşı Sevgin Yusuf,  depremzedelere destek olmak için geldiklerini belirtti.
         Yusuf, “Zor durumda olanlara destek olmak için yorgan, kıyafet, temizlik malzemeleri getirdik. Kırcaali'den 4-5 yardım tırı deprem bölgesine gönderildi. Herkese geçmiş olsun. Allah sabır versin. Herkesin ailelerine başları sağ olsun diyoruz" dedi.

Barış Karapaça