• Haberler
  • Edirne
  • Enez'de büyük felaket: Evler yandı, ormanlar yok oldu

Enez'de büyük felaket: Evler yandı, ormanlar yok oldu

Edirne'nin Enez ilçesine bağlı Büyükevren köyünde çıkan orman yangını, şiddetli rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyerek geniş bir alana yayıldı. Alevler, kısa zaman içinde Büyükevren'den Gülçavuş köyü ormanlık alanlarına sıçrayarak bölgedeki yaşamı tehdit etti.

Enez'de büyük felaket: Evler yandı, ormanlar yok oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geceyi alevler aydınlattı, gün doğunca yıkım ortaya çıktı

Yangın akşam saatlerinde başladı ve rüzgarın yön değiştirmesiyle kontrol altına alınması güçleşti. Gece boyunca ekipler hem karadan hem havadan yoğun bir mücadele verdi. Büyükevren ve Gülçavuş köylerinin çevresinde yaşayan vatandaşlar da yangın söndürme çalışmalarına destek oldu. Geceyi alevlerin kızıllığı aydınlatırken, köylerde endişeli bekleyiş sürdü.

Saatler süren zorlu mücadelenin ardından sabahın erken saatlerinde yangın kontrol altına alındı. Ancak bölgede halen soğutma çalışmaları devam ediyor. Yangında Büyükevren ve Gülçavuş köylerinde 4 ev tamamen ya da kısmen kullanılamaz hale geldi. Maddi hasarın boyutunun büyük olduğu bildirildi.

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yangının geride bıraktığı yıkım gözler önüne serildi. On binlerce dekar ormanlık ve tarım arazisindeki ağaçlar tamamen küle dönerken, bölgedeki ekosistem ağır bir darbe aldı. Kuşların yuvaları, yabani hayvanların yaşam alanları ve yıllardır büyüyen ağaçlar da bir gecede yok oldu.

Fahrettin Baydar

Bakmadan Geçme