Emekli müezzinin resimleri sanatseverlerle buluştu

Edirne'de Selimiye Camii emekli baş müezzini Yusuf Karabıyık,  resimlerini sergiyle taçlandırdı.

Emekli müezzinin resimleri sanatseverlerle buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaklaşık 54 yıldır resimle ilgilenen Selimiye Camii emekli baş müezzini Yusuf Karabıyık, sergi açarak Edirne’nin tarihini sanatseverlerle buluşturdu.

Resim merakının nasıl başladığını anlatan Karabıyık, “resim merakım bir ressam arkadaşım vardı. Ona bir gün benin için yağlı boya yapar mısın hocama hediye götüreyim dedim. O da bana yapamayacağını ve birkaç günü alacağını söyledi. Ben de şaka olarak kendim yapamam mı bu resmi dedim, o da yaparsın diyerek şakalaştık. Ben de tuval, boya ve birkaç fırça aldım. Kendimi Selimiye’nin önünde buldum. Meydanda bir iki gün uğraştım. Yazdım, bozdum sürekli bu şekilde devam etti. En sonunda bir resim çıkardım ortaya ve arkadaşıma götürdüm. Al sana resim dedim ve hayretler içerisinde kaldı, bana inanmadı ve kime yaptırdığımı sordu. Renkleri nasıl elde ettiğimi sordu ben de gördüm senden renkleri karıştırıyordun ben de aynısını yaptım dedim. O anda yanımıza bir asker geldi, bu resmi kendisine satmamızı istedi. Ben nişanlıyım düğün yapacağım salonuma asarım dedi. Usta da dedi ki o çok pahalı dedi ve asker paraya bakmaksızın verdi parayı ve gitti.” Şeklinde konuştu.

Karabıyık, 54 yıldır yüzlerce resim yaptığını ve Edirne’deki tarihi yerleri resmettiğini belirtti.

Amacının Türkiye çapında dolaşarak resim sergisi açmak olduğunu belirten Karabıyık, “Selimiye, Meriç nehri, Edirne’deki tarihi eserleri resmediyorum. Amacımız; Edirne’deki tarihi güzellikleri meydana çıkarmak. Sergileri Türkiye çapında dolaştırmak istiyorum. Nereye gidersem oraya götüreceğim. Edirne’nin tarihi özelliklerinin anılarını göstereceğim. Çünkü dindeki hurafeler gibi halkın arasında öyle hurafeler var ki gayemiz; tarihi, kültürü doğru ve güzel tanıtmaktır.” Dedi. Fahrettin Bayadar

Fahrettin Baydar