Edirnelilerden İba'ya destek

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayip Erdoğan Edirne'nin de aralarında bulunduğu 26 ilin Belediye Başkanı adaylarını açıkladı. Edirneli vatandaşlar AK Parti Edirne Belediye Başkan Adayının Belgin İba olmasından mutlu olduklarını belirti.

Edirnelilerden İba'ya destek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan aday açıklama toplantısında Edirne Belediye Başkan adayının Belgin İba olduğunu duyurdu. Edirneliler tarafından coşkuyla karşılanan İba, seçmenlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Edirneliler İba’nın aday olarak gösterilmesinden memnun olduğunu dile getirdi.

Edirne’de yaşayan Hayriye Pekgöz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Belgin İba’yı belediye başkan adayı olarak açılamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İba’nın beklenen aday olduğunu belirten Pekgöz, “Edirne gerçek belediyeciliği Belgin İba ile tadacak. Zaten beklediğimiz adaydı. İnşallah 1 Nisan günüde seçimi kazanacağız.” Dedi.

Edirne’de yaşayan Rasim Olgunçayşı ise İba’nın Edirne’yi en güzel şekilde temsil edeceğine inandıklarını aktardı.

İba’nın uzun yıllardır sahada çalıştığına vurgu yapan Olgunçayşı, “Belgin Başkanımız 4 buçuk yıldır sahada sıkılmadık el bırakmadı. İnşallah Edirne’nin bütün sorunlarını ortadan kaldırmak için ve cumhuriyetin 100. Yılını yaşatmak için tarihi rekorla gümbür gümbür geliyoruz.” Şeklinde konuştu.

Edirne’de yaşayan Berfin Yederel da İba’nın aday gösterilmesinden dolayı çok mutlu olduklarını belirtti.

Kadın adayın Edirne’ye çok yakışacağını söyleyen Yederel, “İnşallah güzel yerlere gelir ve şehrimiz için en iyisi olur. Kadın olarak bir kadının belediye başkanı adayı olmasından dolayı çok gururluyum. Ben de gençlik kollarının içindeyim ve Belgin İba’yı kendime rol model alıyorum.” Dedi.

Edirne’de yaşayan Kürşat Terzi de Edirne’nin hak ettiği hizmeti yıllardır alamadığını ve İba’nın Edirne’yi hak ettiği yere getireceğini vurguladı.

Edirne’de yaşayan Nadide Mercan, Edirne’ye kadın belediye başkanın çok yakışacağını söyledi.

İba’nın hak ettiği sonucu alacağını belirten Mercan, “Belgin İba’nın aday olması bizi çok memnun etti. Hayırlı uğurlu olsun Edirne için. Çok güzel şeyler yapacak. Edirne’ye kadın belediye başkanı çok yakışacak. Belgin başkan Edirne’yi güzelleştirecek.” Dedi.

“ EDİRNE AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİYLE TANIŞACAK”

Belgin İba’nın Edirne’nin ilk kadın meclis üyeliğini yaptığını vurgulayan Melek Uzgör, “Şehirlerin sultanı Edirne’de bir kadın aday çıkardık ve bu durumdan çok memnunuz.  Yeni tanıdığımız biri değil yaklaşık 20 yıldır AK Partide siyaset yapan bir arkadaşımız. Yıllardan beri teşkilatta bağını kesmemiş verilen her görevi yerine getiren bir kadın olarak hepimizi bir araya getirdi. İnşallah bu sefer tamam Edirne AK Parti belediyeciliğiyle tanışacak.” Şeklinde konuştu.

Uzgör, İba ile Edirne’nin AK Parti belediyeciliğiyle tanışacağını söyledi.

Belgin İba ile Edirne’nin çok güzel şehir haline geleceğini söyleyen Merkez ilçe seçim işleri başkanı Bülent Yıldırımlı, “Edirne’miz için Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle güzel bir sonuç aldık. Bu işe hakim güler yüzüyle herkesi sarmalayacak bir yapıya sahip Belgin İba inşallah çok güzel bir şehir haline gelecek.  Bütün gücümüzle sahalarda olacağız.” Dedi. Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ