EDİRNE ZİRAAT ODASI YETKİLİLERİ KÖYLERDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Edirne Ziraat Odası yetkilileri saha çalışmalarına devam ediyor. Sarayakpınar, Ekmekçi, Muratçalı, Yolüstü, Hatip ve Suakacağı köylerinde incelemeler yapan yetkililer Hububat ve Ayçiçeği, tarlalarında hastalık ve zararlılarla mücadele hakkında üreticileri bilgilendiriyor.

EDİRNE ZİRAAT ODASI YETKİLİLERİ KÖYLERDE İNCELEMELERDE BULUNDU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Ziraat Odası yetkilileri Sarayakpınar, Ekmekçi, Muratçalı, Yolüstü, Hatip ve Suakacağı köylerinde ki ekili alanlarda incelemelerde bulundu. Yetkililer Hububat ve Ayçiçeği, tarlalarında hastalık ve zararlılarla mücadele hakkında üreticileri bilgilendirdi. Ziraat Odası yetkilileri saha çalışmaları sırasında ürünlerinin genel durumu hakkında çiftçilerden bilgi aldı.

                Ziraat Odası yetkilileri üreticilere ilaçlamada dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında uyarılarda bulundu. Yetkililer, ilaç makinelerinin basınç ve yükseklik ayarlarının iyi yapılması gerektiğine vurgu yaptı. Rüzgârlı havalarda kesinlikle ilaçlama yapılmaması gerektiğini belirten Ziraat Odası yetkilileri, araziye atılan ilacın ürünlere fayda sağladığını fakat komşu tarlalarda bulunan ürünlere zarar verebileceği hatırlatıldı. İlaçlama yapılan makinanın ilaçlama işleminden sonra bir miktar su ile temizlenmesi gerektiğini aktaran yetkililer, üreticilere emeklerinin ve paralarının boşa gitmemesi için dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

                Üreticilere arazi kontrollerini düzenli yapmaları konusunda tavsiyelerde bulunan yetkililer, inceleme yapılan köylerdeki çiftçilere ekim dönemi boyunca Ziraat Odası'ndan destek alabilecekleri belirtildi.

Barış Karapaça Emircan Güllü