EDİRNE'NİN MEŞHUR TAVA CİĞERİ BAYRAMDA SOFRALARI SÜSLÜYOR

Vatandaşlar kurban edilen hayvanların sakatat bölümlerini değerlendirerek çeşitli lezzetler ortaya çıkartıyor. Edirne'de bir çok vatandaş kurban edilen hayvanın kara ciğerinden tava ciğer yaparak sofraları süslüyor. Tava ciğer ustası Uğurcan Imrak vatandaşlara tavsiyelerde bulunarak kara ciğeri en güzel tava ciğer şeklinde değerlendirebileceklerini söyledi.

EDİRNE'NİN MEŞHUR TAVA CİĞERİ BAYRAMDA SOFRALARI SÜSLÜYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Kurban Bayramı'nda hemen hemen her evde geleneksel olarak et yemekleri pişirilir. Tava Ciğeri yemek isteyipte Edirne'ye gelemeyenler için ise Tava ciğer ustası Uğurcan Imrak, tarihi lezzetin tarifini verdi.

 Vatandaşlara kurban edilen hayvanın kara ciğerinin nasıl değerlendirilebileceği hakkında Tava ciğer ustası Uğurcan Imrak tavsiyelerde bulundu. Kurban edilen hayvanın kara ciğerinden yapılan tava ciğer tarifini vatandaşlarla paylaşan Imrak, vatandaşların bayramda sofralarını kurban edilen hayvanın kara ciğerinden yapacakları tava ciğerle süsleyebileceklerini aktardı. Imrak, ince ince kesilen tava ciğerle eşsiz bir lezzete ulaşabileceklerini böylece damaklarına da bayramı yaşatacaklarını ifade etti.

 "Damaklara bayramı yaşatacak lezzet tava ciğerin tarifi"

 Tava ciğer ustası Uğurcan Imrak, tarihi lezzet tava ciğerin nasıl yapıldığını en ince ayrıntısına kadar anlattı.

Imrak; "Dananın karaciğerini mermer bir masanın üzerine yatırıyoruz. Keskin bir bıçakla üzerindeki zarını soyuyoruz. Zarını soyduktan sonra yavaş yavaş fileto şeklinde doğruyoruz. Bu arada içerisinden sinirleri çıkacak. Onları da kenara ayırıyoruz. Ciğeri bir peçete kalınlığında kesiyoruz. Kesim bittikten sonra bir kevgirin içinde bol su ile yıkıyoruz ve ardından üzerine çok az tuz serpiyoruz. Daha sonra 30 dakika kadar suyun süzülmesini bekliyoruz. Büyükçe yayvan bir tavanın içine bol sıvı yağ koyuyoruz. 120 derece sıcaklıkta yağı ısıtıyoruz. Ciğerleri unda gezdirdikten sonra silkeleyip üzerinde un kalmayacak şekilde yağ dolu tavaya hafifçe bırakıyoruz. Kızardıkça ciğerleri çeviriyoruz. İstenilen gevrekliğe göre ortalama 1 dakika pişiriyoruz ve ciğeri afiyetle tüketiyoruz." Dedi.