Edirne'nin 7 kadın muhtarı mazbatalarını aldı

Edirne'de gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin tamamlanmasının ardından kentteki 7 kadın muhtar mazbatalarını aldı.

Edirne'nin 7 kadın muhtarı mazbatalarını aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin tamamlanmasının ardından 1 olan kadın muhtar sayısı 7’ye yükseldi.

Şükrüpaşa Mahallesi Muhtarı Esra Akgün Yılmaz, Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Nurcan Uzel, Medresealibey Mahallesi Muhtarı Nesrin Günay, Kocasinan Mahallesi Muhtarı Canan Koca Nuray, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Selma Er Oluçay, Atatürk Mahallesi Muhtarı Gülden Akman Yılmaz,Yeni İmaret Mahallesi Muhtarı Neslihan Dönmez Dürüktaş, görevlerini yerine getirmek için mazbatalarını aldı.

Mazbata töreni, Edirne Adliyesi'nde gerçekleştirildi.

Kadın muhtarlara, mazbatalarını İl Seçim Kurulu Seçim Müdürü Sevil Cellek verdi.

Mazbata töreninde konuşan Seçim Müdürü Sevil Cellek, Edirne'de kadın muhtar sayısının artmasının gurur verici olduğunu belirtti.

İkinci kez muhtar seçilen Medrese Alibey Mahallesi Muhtarı Nesrin Günay, “ikinci döneme başlıyorum. 5 yıl boyunca en iyi şekilde hizmet etmeye devam edeceğim. Çok gururlu ve mutluyum. Bana oy veren mahalle sakinlerine teşekkür ediyorum.” Dedi.

Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Nurcan Uzel, kendisini destekleyen mahalle sakinlerine teşekkürlerini sundu.

Edirne’nin en büyük mahallesinin muhtarı olduğu için çok mutlu olduğunu dile getiren Şükrüpaşa Mahallesi Muhtarı Esra Akgün Yılmaz, “Edirne’nin en büyük mahallesi olan Şükrüpaşa Mahallesi’ne muhtar olmanın haklı gururunu yaşıyorum. Bir kadın olarak, kadının seçme ve seçilme hakkını da özgür iradesiyle seçildiğinin kanıtı olarak Şükrüpaşa Mahallesi’nin kadın muhtarı oldum. Çok gururlu ve onurluyum. Yıllardır bayrağımı ve ülkemi yurt dışında temsil eden  bir kadındım. Şimdi ise mahallemi temsil edeceğim. Mahalle sakinlerime destekleri için teşekkür ederim.” Şeklinde konuştu.

Kocasinan Mahalle Muhtarı Canan Koca Nuray, seçim sürecinde özveriyle çalıştığını söyleyerek şimdi ise görevini layıkıyla yerine getirmek için anahtarı teslim alacağı günü beklediğini aktardı.

Mahallesinin ilk kadın muhtarı olduğunu dile getiren Yeniimaret Muhtarı Neslihan Dönmez Dürüktaş, “Yeniimaret Mahallesi’nin ilk kadın muhtarı oldum. Çok mutluyum ve çok gururluyum. Bundan 94 yıl önce Atamızın kadınlara vermiş olduğu yerel yönetimde seçme ve seçilme hakkı için Atamıza minnettarız. Bundan dolayı çok mutlu ve gururluyum.” Dedi.

Atatürk Mahallesi Muhtarı 33 yaşındaki Gülden Akman Yılmaz, Edirne’nin en genç muhtarı olmaktan dolayı gururlu ve mutlu olduğunu söyleyerek daha önce kadın girişimci olarak başlattığı yolculuğuna kadın muhtar olarak devam edeceğini ve çok güzel projeler hayata geçireceklerini vurguladı.

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Selma Er Oluçay, mahalle sakinlerinin güvenini boşa çıkarmayacağını ifade etti. Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar