Edirne Lisesi'nde 167'nci yıl coşkusu

Edirne'nin köklü okullarından Edirne Lisesi kuruluşunun 167'inci yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutluyor.

Edirne Lisesi'nde 167'nci yıl coşkusu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’nin en eski okullarından Edirne Lisesi kuruluşunun 167’inci yıldönümü dolayısıyla çeşitli etkinlere sahne olacak. 23 Nisan Salı günü geleneksel yetişenler ile lise öğrencileri arasında futbol maçı gerçekleştirilecek.

Edirne’de 1857 yılında kurulan Türkiye’nin en köklü ve Trakya’daki en eski eğitim kurumlarından olan Edirne Lisesi’nin yıldönümü dolayısıyla kentte çeşitli etkinler düzenlenecek. Kutlamalar kapsamında 23 Nisan Salı günü saat 16.00’da 25 Kasım Stadyumu'nda Edirne Lisesi’nden Yetişenler ile lisenin futbol takımı arasında karşılaşama oynanacak.

Edirne Lisesi’nin geleneksel hale gelen futbol karşılanması 23 Nisan Salı günü saat 16.00’da 25 Kasım Stadyumunda gerçekleştirilecek.

Edirnelileri 167’nci kuruluş yıldönümü etkinliklerine davet eden Sportif Organizatör Ferhat Kemallarlı, “Her yıl geleneksel olarak futbol maçı gerçekleştiriyoruz. 25 Kasım stadının yıkım ihalesinin yapılmasından önceki son maçı biz oynayacağız” dedi.

Kemallarlı, 167 yıllık tarihi Edirne Lisesi’nde 1944 yılından bu yana 80 yıldır, her sene geleneksel pilav günü kutlamaları düzenlendiğini ve bu yıl da mezunların yurdun ve dünyanın çeşitli yörelerinden gelerek okulda buluşarak eski arkadaşlarıyla kucaklaşıp, hasret gidereceğini söyledi.

Edirne Lisesi'nden 1969-70 Yıllarında Yetişenler Takımı'nda yer alan isimler, Soldan sağa ayaktakiler Yavuz Göktepe, Tunç Aykut, Mehmet Ali Eşme, Nejat Atlı, Cahit, Erkan Even, Oğuz Türing Soldan sağa oturanlar Nahit, Hüseyin Ağırseven, Yalçın Gökay, Ferhat Kemallarlı

Edirne Lisesi Senfoni Orkestrası da kutlamalar kapsamında bu yılki pilav şenliğinde 23 Nisan günü saat 14.00'de konser verecek. Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ