Edirne emeklilerin tercih rotasına girdi

Türkiye'de binlerce vatandaş emeklilikleri için başvurularını yaptı. Emeklilik hayali olarak sahil kıyılarını tercih edenlerin yanı sıra İstanbul'a yakınlığı ve ulaşımın hızlı tren ile birlikle kolaylaşmasından dolayı emeklilerin yeni rotası Trakya bölgesi oldu.

Edirne emeklilerin tercih rotasına girdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kahramanmaraşlı merkezlerin ardından deprem riski az olarak nitelendirilen Trakya bölgesine göç dalgası devam ediyor. Binlerce vatandaş emekliler hayalleriyle müstakil ev, bahçe gibi alanlara yönelmek istiyor. İstanbul’a yakınlığı ve hızlı tren çalışmalarının hızlanması Trakya’yı emeklilerin odak noktası haline getirdi. Arsa, tarla, yazlık arayanlar nedeniyle emlak piyasasında da hareketlik yaşanıyor.
            Trakya bölgesinin hem büyükşehirlere yakınlığı hem de sakinliği nedeniyle emeklilerin yeni rotasında olduğunu belirten Edirne Emlakçılar Derneği Başkanı Serhat Çeker, arsa ve ev taleplerinin Edirne’nin hem sakin hem asayiş yönünden rahat ve büyükşehirlere yakınlığı nedeniyle arttığını söyledi.
            Edirne’nin emekli kenti olduğuna dikkat çeken Edirne Emlakçılar Derneği Başkanı Serhat Çeker, “Tabii ki. Şimdi şöyle Edirne'miz zaten emeklilerin daha çok ağırlıklı olduğu iş kollarının az olan genellikle çifti kesimi olan bir ilimiz.  Az sayıda fabrikamız var. Ve genellikle yaşlılar kesimiyle diyelim, emekliler kesimini göç alan bir ilimiz. Ve şu anda da tabii bu de korkusundan sonra da yeni emekliler, yeni şeylerde dediğiniz gibi genellikle bize Çanakkale tarafımız çok soranlar vardı. Edirne tarafı, Kırklareli tarafını soranlar var. Ve bu taraflardan Edirne'den birçok böyle yer arayışı, genellikle yer evlerine talep fazla böyle apartman daireleri değil. İşte bahçemle uğraşayım. Bir ufacık yirmi metrekare de olsa 30 metre kare de olsa bir bahçem olsun, yer evi olsun.” Dedi.
          “İstanbul'da hızlı tren ulaşımı sağlanacak”
            Hızlı tren ulaşımı gelmesiyle birlikte İstanbul’dan ulaşımın da kolaylaşacağını belirten Çeker,  “Edirne'mizde şimdi İstanbul olarak baktığımız zaman da İstanbul'da hızlı tren ulaşımı sağlanacak. Tahmin ediyorum ama en yakın zamanda faaliyete geçirecek. Faaliyete geçtiği zamanda da bugün baktığımızda İstanbul gibi yer 1 saat 15 dakika bilemediniz. En fazla 1 saat 30 dakikaya inmiş olacak.Yani şimdi emekliler bakıyorlar İstanbul gibi yerden Edirne'ye geldik mi İstanbul'a gitmek istediğimizde işte 1 saat, 1 saat 15  dakika veya 1 buçuk saatte İstanbul'a gideceğiz düşüncesi var. Bir de Edirne'mizin de bu bölgemizin de sakinliği ön planda yani gerçekten yaşlılar işte emekliler özellikle sakinliğiyle işte bir de kültür seviyesinin yüksek olmasıyla rahat bir şekilde rahat bir ortamda sokaklarda rahat gezilebiliyor. Edirne asayiş yönünden baktığınızda da en az olaysız illerden bir tanesi olarak biliniyor.” Şeklinde konuştu.
          “Ege ve Akdeniz'den sonra Trakya bölgesi de emekli şehirleri arasında yer alacak”
sakinliği ve olayların az olasından dolayı Edirne’nin emekli kenti olduğuna dikkat çeken Serhat Çeker, “ Özellikle sakinliğinden dolayı bir de büyük şehirlere ulaşımı daha rahat, daha kolay olduğundan dolayı bir tarafta otobanımız var. Büyükşehirde oradan da rahat bir şekilde gidebilirsin. Aracını kullanma Hızlı tren ulaşımımız olacak.” dedi.
Arz talebin artmasıyla emlak piyasasının da hareketlendiğini belirten Serhat Çeker, “Emlak piyasasında hareket özellikle işte ufak tefek arsalara daha çok arttı. Vatandaşlar çelik konsol ile ufak bir tek katlı böyle bir şey yaptıralım diyor. Piyasalarda da bunlarla ilgili de çok kampanyalar var. Çelik konsol projelerde hazır oldukları için geliyorlar, bakıyorlar. 10 gün, 15 gün içinde içine giriyorsun. Taleplerin artması, arz talep karşılanması, söz konusu olunca tabii ki fiyatlar da yükseliyor. Yani mesela fiyatlara baktığımız zaman en basit yerdeki artık 500liralara bin liralara, metrekaresi olarak  hiç yer kalmadı. Köylerde bile o şekilde yani o kadar yüksek fiyatlar çekiyorlar ki işte bu da nereden kaynaklanıyor? Talebin olmasından, özellikle merkeze yakın köyler daha çok revaçta. Yani baktığımızda merkeze bağlı işte belirli 36 yakın bir köyümüz var. Merkeze yakın olanlar daha çok revaçta oluyor.” İfadelerine yer verdi. Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN