Edirne'den depremzedeler için ihtiyaçlar toplanmaya devam ediyor

Edirne'de Kahramanmaraş merkezli depremzedeler için yurdun birçok noktasında olduğu gibi yardımlar hız kesmeden devam ediyor. AFAD koordinasyonunda belirlenen noktalarda vatandaşlar hem ihtiyaç malzemeleri topluyor hem de paketlenmesinde yardım ediyor.

Edirne'den depremzedeler için ihtiyaçlar toplanmaya devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de merkez üssü Kahramanmaraş olan, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler dolayısıyla gerçekleştirilen yardım kampanyası devam ediyor.
                Kahramanmaraş merkezli deprem Cumhuriyet tarihinin en büyüklerinden bir tanesi olarak kayıtlara geçti. Edirneli vatandaşlar depremzedelere yönelik yapılan yardım çağrısına kayıtsız kalmadı. Vatandaşlar yardımlar için başta giysi olmak üzere çeşitli eşyaları belirlenen toplama merkezlerine getirerek kampanyaya destek vermeye devam ediyor.
Edirne Valiliği himayelerinde AFAD koordinasyonunda belirlenen noktalara vatandaşlar Mimar Sinan Spor Salonu ve Atatürk Kültür Merkezi’ne deprem bölgesine gönderilmek üzere hazırladıkları eşyaları getirmeye devam ediyor.
                Eldiven, mont, bot, bere, çocuklar için kışlık giysi, katalitik soba, temizlik hijyen malzemesi, kuru bakliyat, yatak, battaniye, konserve, çocuk bezi, çocuk maması ve çizme gibi eşyaları hazırlayan vatandaşlar deprem bölgesine gönderilmesi için toplama merkezlerine getiriyor.
                Yardım kampanyasına destek olmak isteyen vatandaşlar Mimar Sinan Spor Salonu ve Atatürk Kültür Merkezi’ne giderek hazırladıkları eşyaları yetkililere teslim edebiliyor.
Yardım getirenlerin yanı sıra kampanyaya getirilen ihtiyaç malzemelerinin ayrıştırılması için de vatandaşlar tarafından büyük oranda destek veriliyor. Gönderilecek yardımların ayrıştırılması ve kolilerin hazırlanması için vatandaşlar canla başla mücadele ediyor.
                Zeynep Kız Öğrenci Yurdu Müdürü Süreyya Güvenç, yurt tarafından toplanan ayni yardımı teslim ettiklerini belirtti.
Güvenç, vatandaşlara çağrıda bulunarak her yardımın çok önemli olduğuna değindi.
Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ