Edirneliler depremzedeler için tek yürek oldu

Edirne'de Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki 10 ili etkileyen depremler kapsamında yardım kampanyası başlatıldı. Yardımseverlerin topladığı ihtiyaç malzemeleri tırlara yüklenerek deprem bölgesine yola çıktı.

Edirneliler depremzedeler için tek yürek oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilden hissedilen 7,7 ve7,6 şiddetindeki depreme Edirneli vatandaşlar duyarsız kalmadı. Cumhuriyet tarihinin en büyük depremi olarak kayıtlara geçen 7,7 şiddetindeki depremde ihtiyaç sahipleri için yurdun birçok noktasında olduğu gibi Edirne’de de çeşitli kampanyalar başlatıldı.
                Depremzedeler için başlatılan kampanya doğrultusunda hazırlanan ihtiyaç kolileri tırlara yüklenerek bölgeye doğru gönderildi.
                İhtiyaç kolileri içerisinde başta kıyafet olmak üzere gıda, battaniye, ısıtıcı gibi ihtiyaç malzemeleri valilik ve belediye tarafından belirlenen noktalarda toplanmaya devam ediyor. Atatürk Kültür Merkezi’nde toplanan yardımlar ayrıştırılarak çeşidine ve cinsine göre paketleniyor. Hazırlanan koliler tırlarla birlikte deprem bölgelerine gönderiliyor.
                Edirne Belediyesi ve Valilik tarafından sürdürülen yardım kampanyası kapsamında toplanan ayni yardımlar bölgeye gönderilmek üzere tırlara yüklendi.
                Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, başlatılan ayni yardım kampanyasının devam ettiğini belirtti.
                Belediye personeli dışında Edirnelilerinde kampanyaya destek verdiğini söyleyen Gürkan, muhteşem bir çalışmanın gerçekleştirildiğini vurguladı.
                Edirnelilerin hem yardım kampanyasına destek verdiklerini hem de paketlemeye yardım ettiklerini belirten Belediye Başkanı Gürkan, “Şuanda yaklaşık 4 tıra yakın malzememiz birikti. İki tırımız yükleniyor bunları yine AFAD'ın koordinasyonunda ihtiyaç olan yerlere gönderiyoruz. Allah bu depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza rahmet eylesin. Gerçekten çok canımız yanıyor, yüreğimiz acıyor. Edirne olarak hem bu yardımları toplamaya hem de deprem bölgesine ulaştırmaya gayret ediyoruz. Edirneliler olarak 10 ilde depremden etkilenen vatandaşlarımızın her şeyimizle yanındayız. Daha çok battaniye, ısıtıcı, bebek maması ve bebek bezi gibi malzemelere ihtiyaç duyuyoruz. İlk etapta bunlar çok lazım. Koruyucu giysiler, botlar, çoraplar termal çamaşırlar gibi günlük yaşamımızda neye ihtiyacımız varsa bunlara çok acil ihtiyacımız var.” Şeklinde konuştu.

Muhabir

KUMRU ÖNGÜN