Edirne'deki depremzedeler oluşturulan ücretsiz marketten ihtiyaçlarını karşılıyor

Edirne'de Mimar Sinan Spor Salonu yardım toplama merkezinde oluşturulan ücretsiz marketle depremzedelerin tüm ihtiyaçları karşılanıyor.

Edirne'deki depremzedeler oluşturulan ücretsiz marketten ihtiyaçlarını karşılıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de merkez üssü Kahramanmaraş olan, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler dolayısıyla gerçekleştirilen yardım kampanyası devam ediyor.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 kenti etkileyen deprem Cumhuriyet tarihinin en büyüklerinden bir tanesi olarak kayıtlara geçti. Edirneli vatandaşlar depremzedelere yönelik yapılan yardım çağrısına sessiz kalmadı. Vatandaşlar ayni yardımlar için başta giysi olmak üzere çeşitli eşyaları belirlenen toplama merkezlerine getirerek kampanyaya katılıyor.

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve cumhuriyet tarihinin en büyük depremleri büyük yıkıma neden oldu. Türkiye genelinde başlatılan kampanyalarla birlikte bölgeye yardımlar devam ediyor. Edirne’de Mimar Sinan Spor Salonu’na yardım malzemeleri gelmeye devam ediyor. Yardım kampanyası için seferber olan Edirneliler gıdadan giyime, hijyenden ısınma aletlerine kadar pek çok malzemeyi toplama merkezine getiriyor.

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen ve "asrın felaketi" olarak nitelenen depremler nedeniyle toplanan malzemeler gönüllüler tarafından tasnif ediliyor. Eşyalar paketlenerek tırlara yükleniyor. Deprem bölgesine gönderilen tırların yanı sıra Edirne’ye gelen depremzedeler içinde çeşitli uygulamalar gerçekleştiriliyor.

Mimar Sinan Spor Salonu’nda toplanan yardım malzemeleri tasnif edildikten sonra oluşturulan markette raflara yerleştiriliyor. Depremzedeler oluşturulan markete gelerek ücretsiz bir şekilde ihtiyacı olan eşyaları alabiliyor.

Adıyaman’dan Edirne’ye gelen depremzede Serdar Bozdemir, eşi ve çocuklarıyla birlikte abisinin yanına geldiğini aktardı.

Bozdemir, Devletin otel, pansiyon ve yurtları depremzedelere tahsis ettiğini belirtti ve teşekkür etti.

Şimdilik Edirne’de kalacağını söyleyen Bozdemir, “Tabi ilerleyen zamanlarda Adıyaman’a döneceğiz. Böyle bir deprem ilk defa yaşadık. Deprem gece gerçekleştiği için idrak edemedik. Bu kadar yıkımın olacağını tahmin etmiyorduk. Deprem bölgesine tüm illerden yardım geldi. Yardım yapanlara teşekkür ediyoruz. Oluşturulan sosyal marketten tüm ihtiyaçlarımızı karşıladık. Edirne’ye gelir gelmez buradaki vatandaşlar bizlere çok yardımcı oldu. Bizleri güler yüzle karşıladılar. Giyimden gıdaya kadar tüm ihtiyaçlarımız karşılanıyor” şeklinde konuştu.

Hatay’dan Edirne’ye gelen depremzede Ahmet Alak ise , “4,17’de deprem gerçekleşti. Kendimizi evden dışarı attık. İçeride annem ve eşim kalmıştı. Artçı depremler sürerken onları kurtardık. Çok şükür hayattayız. Eşimiz, dostumuz ve akrabalarımız enkaz altında kaldı. Çok üzgünüz. Yardım yapan ve bizimle ilgilenen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Her konuda bizlere yardımcı olunuyor. Edirne’ye ailemle 5 kişi geldik. Kurulan sosyal  markette ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz. Bir eksiğimiz yok çok şükür.” Dedi.

Adıyaman’dan Edirne’ye gelen depremzede Serdar Bozdemir, “Eşim, kardeşlerim ve çocuklarımla buraya geldim. Abim Edirne’de görev yapıyor onun yanına geldik. Devletimiz otel, pansiyon ve yurtları bizlere tahsis etti. Devletimize teşekkür ediyoruz. Şimdilik Edirne’de kalacağız.

KUMRU ÖNGÜN