Edirne'de Yerli ve Milli gurur TOGG izdihamı

Yerli ve milli otomobil TOGG Edirne'de görücüye çıktı. Vatandaşlar Selimiye Meydanı'nda sergilenen TOGG'u görebilmek için birbirleriyle yarıştı. Binlerce vatandaş hatıra fotoğrafı çektirmek için sıraya girdi. AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba yaptığı açıklamada 'Edirne sokaklarında da önümüzdeki günlerde daha çok aracımızı göreceğiz. Hayırlı uğurlu olsun.' Dedi.

Edirne'de Yerli ve Milli gurur TOGG izdihamı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık engelliler haftası dolayısıyla düzenlenen programın sonrası öğrencilerle şehir turu gerçekleştirdi. Yerli ve milli otomobil TOGG daha sonra Selimiye Meydanı’na gelerek vatandaşlara sergilendi.

Selimiye Meydanı’nda toplanan binlerce vatandaş TOGG’u görebilmek için birbirleriyle yarıştı. Vatandaşlar hatıra fotoğrafı çektirebilmek için sıraya girdi.

Selimiye Meydanı’ndaki sergide konuşan Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Edirnelilerin TOGG ile tanıştığını ve özel plakasıyla birlikte şehrin fethedildiği plakayla beraber geçmişten geleceğe konseptiyle Selimiye'nin gölgesinde sergilendiğini söyledi.

Vali Kırbıyık, Selimiye’nin ecdadın bıraktığı muhteşem eserin gölgesinde günümüz teknolojisinin ulaştığı en üst zirvelerden birisi olan yerli ve milli teknolojisi TOGG'un gurunu yaşadıklarına vurgu yaptı.

İlgi gösteren vatandaşlara teşekkür eden Kırbıyık, “Sabah Keşan’a giderken ve dönerken de arabanın ne kadar üstün bir teknolojiye sahip olduğunu gördük. Gerek motor gücü gerek sahip olduğu teknik donanımlar hepimiz açısından büyük bir gurur vesilesi oldu. Türk milleti gerçek anlamda bir işi istediği zaman ve bu hedef doğrultusunda birlik ve beraberlik çalıştığı zaman başaramayacağı bir şey yok. Bunu İHA’da ve SİHA’da daha önce gördüğümüz örneklerini olduğu gibi bu araçta inşallah doğru bir zamanda üretilmiş hepimizin gurur duyabileceği bir eser olmuş. Emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyorum. Bu bir tanışma inşallah Edirne caddelerinde gezen Togg sayılarının arttığını göreceğiz. Yakın zamanda Edirne Valiliği başta olmak üzere kamu araçları olarak da kullanmaya başlayacağız" diye konuştu.

Belirli bir sıra dahilinde TOGG için kuraların çıktığını dile getiren Kırbıyık, otomobilin Türk Milleti’ne hayırlı olmasını temenni etti.

TOGG'un Avrupa yoluna ilk adımını attığını söyleyen Vali Kırbıyık, aracın ilk önce Edirne'de daha sonra Balkanlarda ve Avrupa’da uluslararası tüm rekabet koşullarında olacağını aktardı. Edirne kırmızısı olarak bir girişimler olduğunu dikkat çeken Vali Kırbıyık, Edirne kırmızısının bu araca çok yakışacağını söyledi.

Sergide konuşan AK Parti İl Başkanı Belgin İba da İlk ve tek yerli otomobili hemşerilerin seyrine sunmanın heyecanını ve mutluluğun yaşadıklarını dile getirdi.

Vatandaşların yoğun ilgisinden dolayı duyduğu memnuniyeti belirten İba, “Hemşerilerimizin gözündeki heyecanı ve pırıltıyı görünce bizde çok mutlu olduk. Bugün tarihi bir gün ve büyük bir gurur bizim için. Edirne’nin tarihi atmosferine modern teknolojiyle birlikte sunulan TOGG gerçekten çok güzel. Herkese hayırlı olmasını diliyorum. Edirne sokaklarında da önümüzdeki günlerde daha çok aracımızı göreceğiz. Hayırlı uğurlu olsun" ifadelerine yer verdi.

Daha önce aracımızı test etme fırsatı olduğunu belirten AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, ülkenin 60 yıllık hayali olan yerli otomobilin dünya standartları üzerinde olduğuna değindi.

Bu gururun Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın liderliğinde Ak Parti’ye nasip olduğunu vurgulayan Aksal, çok yakında sokaklarda TOGG’u görmenin çok normal olacağını söyledi.

AK Parti 28. dönem Edirne 2. sıra milletvekili adayı Tarık Hatipler; “Bu gururun tarifi imkânsız ilk yerli otomobilimizin verildiği sözden itibaren şu ana kadar geçen süre bizim için bir gün gibi geçti.  Edirne’miz için çok büyük bir onur.  Yollarını yaptığımız, imarını yaptığımız ülkemizde otomobilini ürettiğimiz bir ülkeye sahibiz. Güçlü Türkiye olma yolunda ilerliyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemde de dünyada çok daha baskın bir şekilde sesini duyuran ve çok daha baskın söz sahibi olan bir ülke olarak devam etmek istiyoruz" ifadelerine yer verdi.

AK Parti Edirne 3. Sıra Milletvekili adayı Erdinç Çekiç, “Yerli ve milli otomobilimizin milli şuurunu yaşamak için önce milli olmak gerekiyor. O milli şuur ve bilince ulaşmakta insanın yüreğinde ve aidiyet duygusunda yatıyor diye düşünüyorum.” dedi.

AK Parti Edirne 4. Sıra Milletvekili adayı Sevda Nur Kurban; “Ecdat mirasının ve yadigârlarının gölgesinde yeni nesil teknolojiyle TOGG’u görmek mutluluk verici heyecan uyandırıcı. İnşallah içinde inceleme fırsatımız olacak. Vatanımıza milletimize hayırlı olsun. Bütün vatandaşlarımızın görmesini diliyorum" dedi.