Edirne'de toplu ulaşıma zam talebi

Edirne Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısında görüşülerek zam yapılması kararlaştırılan ve kısa sürede uygulanan Edirne Toplu Ulaşım  (ETUS), taksi ve servis ücretleri için yeni bir zam kararı alınması bekleniyor.

Edirne'de toplu ulaşıma zam talebi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Belediye Meclisi, Ağustos Ayı Olağan Toplantısı  1 Ağustos 2023 Salı günü gerçekleştirilecek. Gündem maddeleri arasında toplu taşıma, taksici ve servisçi esnafının zam talepleri de yer alıyor.

Edirne Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın başkanlığında; 1 Ağustos Salı günü saat:14.00'te Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı Edirne Belediye Meclisi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilecek. Ocak ve Temmuz ayı toplantılarında toplam 2 kez zam yapılması kararını kabul ettiği ETUS, yeni bir zam için hazırlanıyor.

Atatürk Kültür Merkezi’ndeki Belediye Meclisi toplantı salonunda gerçekleştirilecek toplantı öncesi, kamuoyu ile paylaşılan gündem maddeleri arasında toplum ulaşıma zam konusu da yer alıyor.

Edirne Belediye Meclisi toplantıları sonrası Ocak ayında onayladığı ilk zam kararının ardından 2023 yılındaki 2’nci zam kararını da Temmuz ayında onaylamıştı. Karara göre; ETUS araçlarına kent kartla sivil biniş 9 TL’den 12 TL’ye, öğrenci binişi 6,45’ten 8,50 TL’ye, kredi kartı veya temassız kart kullanımlı biniş 10 TL’den 14 TL’ye, QR biletler ise 15 TL’ye yükseltilmişti. Taksilerde ise 30 TL olan indi bindi ücreti 40 TL'ye yükseltilmişti.

Haber Merkezi

 

HABER MERKEZİ