• Haberler
  • Edirne
  • Tercan, ' Zillet karanlıktır, Cumhur İttifakı ise milletin aydınlık geleceğidir '

Tercan, ' Zillet karanlıktır, Cumhur İttifakı ise milletin aydınlık geleceğidir '

Cumhuriyet karşıtlarının, mezhep sevdalılarının ve din karşıtlarının Milliyetçi Hareket Partisi düşmanı olduğunu söyleyen MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, yaptığı yazılı açıklamada MHP'nin Bugün Türkiye'de işgal edilmemiş tek kale olduğunu aktardı.

Tercan, ' Zillet karanlıktır, Cumhur İttifakı ise milletin aydınlık geleceğidir '
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Zakir Tercan, yaptığı yazılı açıklamada MHP’nin Türkiye’de işgal edilmemiş tek kale olduğunu belirtti. Zilletin karanlık, Cumhur İttifakı'nın ise milletin aydınlık geleceği olduğunu söyleyen Tercan, "Cumhur İttifakı çok sınamalardan geçti, hâlâ uğraşıyorsunuz, bütün dünya uğraşıyor; Allah’ın izniyle o çatlağı vermeyeceğiz. Türkiye'nin millî birliği ve bütünlüğüyle ilgili olarak bu yolda, Allah’ın izniyle, Cumhur İttifakı muvaffak olacak ve hedefine varacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi; şahlanan milli mücadele ruhu ve milli irade ile siyaset yapmaktadır. Cumhur İttifakı Türkiye’dir, Türk milletinin duası, şükür nişanesidir" dedi.

"MHP için Türkiye dediniz mi akan sular durur"

MHP düşmanlarının aynı zamanda  Türkiye Cumhuriyeti Devleti düşmanı olduğuna dikkat çeken Tercan, "Çeşit çeşit görüşe, ayrı adreslere rağmen birleştikleri noktanın en başında MHP düşmanlığı yatmaktadır. Çünkü MHP bugün Türkiye'de işgal edilmemiş tek kaledir. Ümmetçilik yapmaz. Komünist değildir... Mezhep partisi hiç değildir... MHP için Türkiye dediniz mi akan sular durur. MHP millet milliyetçiliği yapan; ancak bunu yaparken Devleti asla yabana atmayan bir partidir. Küçük beyinlerin almadığı, MHP'nin kendi görüşü doğrultusunda, Türk milletinin yanında hareket edeceği gerçeğidir. Kendileri önce milletim ve devletim anlayışına sahip olmadıkları için bu hareket tarzını asla idrak edemezler. MHP'yi verdiği destekle, AK Parti'nin yanında yer almakla suçlayanlar CHP'yi, HDP ve dolayısıyla PKK ile birlikte hareket etmekle suçlamazlar.. Bu durum trajikomik olduğu kadar, bu anlayışla gülünecek bir halde olduklarını farkında değillerdir. En ufak bir olayda, hemen MHP'yi de işin içine dahil etmek isteyeler, bilmelidirler ki MHP kendisinden başkalarının yazdığı senaryoların figüranı olmaz, olmayacaktır. Bu sebepten ötürü MHP'nin attığı adımlar kendi adımları, aldığı kararlar kendi kararlarıdır" ifadelerine yer verdi.

"MHP doğru bildiği yoldan asla geri adım atmayacaktır"

MHP'nin hiçbir zaman onların ve emperyalist güçlerin girmesini istedikleri kaba girip, o kabın şeklini almadığını belirten Tercan, "Kendileri bir yerlere yama olup, kukla olanlar, MHP'nin milli tavrı karşısında ezildikleri için yalan, iftira atmaktadırlar. Şunu herkes bilmelidir ki MHP doğru bildiği yoldan asla geri adım atmayacaktır. Milleti birbirine kırdırmaya hevesli ne kadar çevre varsa hepsinin heveslerini kursağında bırakan durum; MHP lideri Devlet Bahçeli'nin son derece İsabetli açıklamaları ve Ülkücü Hareket'i karanlık sokaklardan uzak tutarak, Türkiye'yi her türlü kargaşadan koruması olmuştur. Yediden yetmişe, ülkenin bölünmez bütünlüğünden yana taraf olan herkes, kontrollü ve son derece kudretli duruşunu takdirle karşılamıştır. MHP, Türk Milleti'nin birliğinin teminatı, bunun karşısında olanların ise aşılmaz bulduğu tek engeldir. Ülkeyi ve milleti bir arada tutacak siyasi ve sosyolojik tecrübelerin hepsine sahiptir ve bu anlamda kimsenin gücünün yetmeyeceği, MHP ile boy ölçüşemeyeceği zengin bir birikimi vardır" şeklinde açıklamada bulundu.

MHP'nin "Yaşayarak” tecrübe ettiğini, bin yıllık kardeşlik bağının asla sarsılmamasında karar kıldığını ve bu yönde milletle sözleştiğini ifade eden Tercan, "Demokrasi dışı her türlü çaba ve eylemin millete zarar verdiğini, yine herkesten çok MHP bilmekte ve Türk Milleti'nin meselelerini çözmede demokrasi geleneğimizin sürdürülmesinde ısrar ederek, bundan da taviz vermemektedir. “Önce Ülkem ve Milletim, Sonra Partim, Sonra Ben" anlayışını Türk milliyetçilerinin ilkesi haline gelmesini sağlayarak, son derece ufku demokrasisine kazandırmıştır. Diğer yandan, her türlü kirli kumpaslara ve operasyonlara rağmen milletin MHP'yi neden kendi iradesinin temsil organı olan mecliste mutlaka bulunması gerektiğine yönelik tercihidir. MHP'deki Türkiye ve Türk Milleti Sevdası, “Türkiye’nin Önünü Kesmeye Çalışanların Kabusudur” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

 

HABER MERKEZİ