Edirne'de sınır kapılarında oy verme işlemi başladı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), oy kullanılacak gümrük kapılarını belirlemişti. Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçim'inde gümrük kapılarında oy verme işlemi saat 08.00 itibariyle başladı. Sınır Kapılarında oy verme işlemi 14 Mayıs Pazar günü saat 17.00'de bitecek.

Edirne'de sınır kapılarında oy verme işlemi başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

                Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlar gümrük kapılarında tatil günleri dâhil 24 saat süreyle oy kullanılabilecek.
                Bu kapsamda Trakya’daki 5 sınır kapısına sandıklar kuruldu. Kurulan sandıklardan 3 tanesi ise Kapıkule Sınır Kapısı’nda yer alıyor. Kapıkule Gümrük Kapısı’nda giriş – çıkış ve biri de tren garında olmak üzere 3 sandık kuruldu. Geçtiğimiz günlerde sınır kapılarında oy verme işlemi için hazırlıklar tamamlanmıştı.
                Sınır kapısına kurulan sandıklarda oy kullanmak için hangi belgeler gerekiyor?
                Sınır kapısında oy vermek isteyen yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmen, sandık kurulu başkanı Seçim Bilişim Sistemi (SEÇSİS) üzerinden Yurt Dışı Seçmen Kütüğüne kayıtlı olup olmadığı kontrol ediliyor.
                Kayıtlı ise oy kullanıp kullanmadığı sorgulanıyor. Oy kullanmadığı anlaşılan seçmen, sandık kurulu mührüyle mühürlenmiş olan oy pusulası ve oy zarfıyla oyunu kullanmak üzere kapalı oy verme yerine girecek ve oyunu kullanabiliyor.
                Trakya’da Kapıkule, İpsala, Hamzabeyli, Pazarkule ve Dereköy Sınır Kapılarına yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlar için sandıklar kuruldu.
                Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı 3 milyon 416 bin 98 vatandaş bulunuyor. 227 bin 646 seçmen ise ilk kez oy kullanacak. En çok seçmen ise 1 milyon 501 bin 158 ile Almanya’da yer alıyor.

                Kapıkule Sınır Kapısı'nda kurulan sandıkta oy kullanan Hasan Yılmaz, seçimlerin Türkiye için hayırlı olmasını diledi.
                İsviçre'den memleketi Kastamonu'ya gittiğini belirten Yılmaz, "Oyumu burada kullanmayı tercih ettim. Bizler için iyi bir hizmet. Orada oy kullanmak için Zürih'te bir günümü harcayacaktım. Burası gelenler için iyi oldu. Herkesin oy kullanmasını tavsiye ederim." diye konuştu.

                Almanya'dan gelen Şaziye Şahin ise Edirne'ye dün gece geldiklerini ve oy kullanmak için otelde kaldıklarını söyledi.
                Yetkililerin kendileriyle ilgilendiğini anlatan Şahin, "Her şey çok güzel. Seçimler vatana millete hayırlı olsun." dedi.