Tercan, 'Edirne'de bütün yollar MHP'ye açılıyor'

  14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem milletvekilliği seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) olarak Edirne'den milletvekili çıkarmak için çalışmalarına devam ettiklerini belirten MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, Edirneli vatandaşların MHP'ye ilgisinin büyük olduğunu her yerde MHP'nin adaylarının konuşulduğunu belirtti.

Tercan, 'Edirne'de bütün yollar MHP'ye açılıyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

  Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, yaptığı yazılı açıklamada 28. Dönem milletvekilliği seçimlerinde MHP’nin adaylarının konuşulduğunu ve MHP’nin mecliste Edirne’yi temsil etmek için en az bir aday çıkaracaklarını ifade etti.
                “Sıralaması ne olursa olsun adaylar gece gündüz çalışıyor”

                Edirneli vatandaşların son yıllarda görülmemiş ölçüde MHP'ye ilgisi olduğunu belirten MHP Edirne İl Başkanı Tercan, “Siyaset düz biz çizgi değil. İniş çıkışları olan uzun bir çizgi. 5-6 ay önce Edirne’de herkes bir seçim hesabı yapıyordu. Ve bu hesaba MHP'yi katmıyordu. Milletvekili Aday adayları, ardından da adaylar açıklandı. Partilerin çoğu büyük hayal kırıklığı yaşadı. Kötü sıralamalar art arda geldi. Tabi ardından da küskünlükler ve yeni arayışlar başladı. Buna karşın MHP adaylar düzeyinde doğru çizgi izledi. Hem Parti tabanı ve hem de vatandaş MHP'yi aday seçiminde ''En iyi Parti'' konumunda değerlendirdi. Pek çok parti iç kavga yaşarken MHP Edirne'de birlik-beraberlik havası sergiledi. Şunu açık olarak ifade etmeliyim ki: “MHP Edirne'de sahaya ilk inen parti oldu.'' Seçim çalışmalarını aylar hatta yıllar öncesinden başlattı. Şimdi sahadayız. Sıralaması ne olursa olsun adaylar gece gündüz çalışıyor. İl ve İlçe teşkilatları ''Ulaşılmadık yer kalmayacak'' programı ile çalışıyor. Adaylar ''Sıkılmadık el girilmedik ev kalmayacak'' amacı ile seferber olmuş durumdalar.” dedi.  
                “MHP'ye büyük göç var”
                Milliyetçi hareket Partisi olarak köyleri mahalleri gezerek saha çalışmalarına aylar öncesinden başladıklarını belirten Tercan, Edirne'de bütün yollaroın MHP'ye açıldığını belirtti.

                Tercan, “Şimdi tüm siyasi partiler ''MHP kaç milletvekili çıkartır'' hesabı yapıyor. Evet, şimdi Edirne’de güç MHP'de. MHP aslında Edirne’de uzun yıllara dayanan tabanı ve mazisi olan bir parti. Milletvekil kazandığı dönem oldu. Türkiye konjoktürü değişince uzun süre milletvekili çıkartamadı. Bugün ise durum artık çok farklı. MHP'ye büyük göç var. Yani MHP'ye büyük göç var! MHP gümbür gümbür geliyor. Her yerde MHP'nin adayları konuşuluyor. Artık MHP Edirne’nin gözde partisi. MHP'de seçim coşkusu var. Ve inanın bu coşku, bu çalışma Edirne’de MHP'ye büyük başarılar getirecek. 4 Adaylarımız pırıl pırıl. Hangisi birinci, hangisi 4 sıra belli değil. Hepsi sanki 1. sıra adayı gibi çalışıyor. Teşkilatlar dim dik ayakta. İl ve İlçe başkan ve yöneticileri adaylarla birlikte karış karış bütün ili geziyor. Vatandaşa ulaşıyorlar. Çalmadık kapı, sıkılmadık el bırakmıyorlar. MHP Edirne’de ne istediğini biliyor. MHP Edirne'de hizmet için vatandaştan oy istiyor. MHP'li yönetici ve adaylar vatandaştan büyük ilgi görüyor. Vatandaş kırgın ve kızgın. PKK/HDP işbirliği içinde olan partilere tepkili. PKK/HDP bölücülüğü karşısında dik duran MHP'ye çok yakın. Vatandaş tepeden inme atama ile gelen tanımadığı adaylara yüz vermiyor.” Şeklinde konuştu.  
Haber Merkezi

HABER MERKEZİ