• Haberler
  • Edirne
  • Edirne'de Siirtliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği açıldı

Edirne'de Siirtliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği açıldı

Edirne'de Siirtliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yoğun katılımla açıldı.

Edirne'de Siirtliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Farklı kültürleri bir araya getirmek kültürel etkinlikleri bir arada tutmak ve birlik, beraberliği daha da kuvvetlendirmek amacıyla Edirne’de yaşayan Siirtli vatandaşların bir araya gelebileceği dernek hizmete girdi.

Abdurrahman Mahallesi'nde hizmete giren derneğin açılışına AK Parti Edirne İl Başkan Vekili Aydoğan Akıncı, Önceki dönem AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Engin Makak, Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Türkiye Beyazay Derneği Edirne Şube Başkanı Gözde Emel Baytar katıldı.

Siirtliler Derneği Başkanı Mehmet Sezer Altay, yaptığı açılış konuşmasında, “Edirne'de bulunan Siirtli hemşehrilerimizin taziye, mevlüt gibi etkinliklerini farklı yerlerde yapmak yerine toplu bir ortamda gerçekleştirmelerinin uygun olacağını düşündüğümüzden böyle bir dernek kurmayı tercih ettik.” Dedi.

Altay, derneğin Edirne için hayırlı olacağını dile getirdi.

Birlik beraberlik açısından tek çatı altında toplanacaklarını söyleyen Altay, “Faaliyetlerimiz ve birlik beraberliğimizin daim olması açısından, diğer kardeş kültürlerle bütünleşince her şeyin daha güzel olacağına inanıyoruz. Şu an derneğimizin yetmiş bir üyesi var ve üye sayımızın daha da artacağını tahmin ediyoruz. Başkan olarak benim ismim Mehmet Sezer Altay. Başkan Yardımcım Bülent Ay, yönetici arkadaşlarımız ise Mehmet Emin Gümbüz, Bayram Saat, Zeki Ertaş, Rıdvan Altay ve Mustafa Ay. Bu yedi üyemizle birlikte bu derneği kurduk.” Şeklinde konuştu. Dilek Şahin