Suyla terapi merkezlerine ilgi artıyor

Bebeklere hizmet veren SPA merkezlerine ailelerin ilgisi her geçen gün artıyor. Merkezlerde bebeklere su terapisi ve masaj yapılıyor, fiziksel ve ruhsal gelişimleri destekleniyor. Masajla bebekleri rahatlattıklarını söyleyen Bebek Spa merkezi işletmecisi Ezgi Külhan Istık, yöntemin özellikle kolik bebeklere de iyi geldiğini ifade etti.

Suyla terapi merkezlerine ilgi artıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özel tekniklerle yapılan terapiler bebeklerin gelişimine katkı sağlıyor. Bebeklere özel hizmet veren SPA'lara yani suyla terapi merkezlerine ailelerin ilgisi artıyor. Merkezlerde bebeklere su terapisi ve masaj yapılıyor. Ayrıca fiziksel ve ruhsal gelişimleri de destekleniyor. Bebekler suda bağısız hareket edebiliyor. Bu sayede özgüvenleri gelişiyor. Boyundan aşağısı suda hareket halinde olduğu için kas gelişimine de katkı sağlıyor.

Bebeklerin henüz 1 yaşına gelmeden suda dansı öğrendiklerini ve özgürce hareket ederek masajın tadını çıkardığını aktaran Bebek Spa merkezi işletmecisi Ezgi Külhan Istık, bebeklerin huzurunun ailelerine de yansıdığını söyledi.

Masajla bebekleri rahatlattıklarını söyleyen Bebek Spa merkezi işletmecisi Ezgi Külhan Istık, bebekleri masajın ardından suya aldıklarını belirtti.

Bebeklerimiz suda gevşediğini ve rahatladığını ifade eden Istık, "0-3 ay arası genelde onlar gaz için ve bağırsak gelişimi için geliyorlar. Bebeklerimizin burada fotoğraf çekimlerini de yapıyoruz ve çekimden sonra suya alıyoruz. Bebeklerin kaslarının çalıştığı tek yer jakuzi. Boyunluk takıyoruz bebeklerimize hidroterapi dediğimiz yöntemi uyguluyoruz. Jakuzi çalıştığında sudaki kabarcıklar ile istemsiz hareket ediyorlar. İstemsiz hareketler bebeğimizin bağırsak gelişimine, kas gelişimini destekliyor. Sonrasında ise masajımız var masaj yaparak bebeğimizin daha kolay uykuya geçişini sağlıyoruz. Aynı zamanda rahat gaz çıkartmasını sağlıyoruz. Burada kullandığım yağların hiçbiri kimyasal içermiyor hepsi organik” ifadelerine yer verdi.

Bebeğini spa merkezine getiren Hilal Sümre, daha önce 6 kez terapiye geldiklerini ve çok memnun olduklarını söyledi. Kızı İnci’nin kolik bir bebek olduğunu anlatan Sümre, ilk üç aydan sonra ilk terapiden sonra rahatladıklarını ifade etti.

"TERAPİNİN BÜYÜK FAYDASINI GÖRDÜK"

Terapinin faydasını çok gördüklerini aktaran Sümre, “Tabi ki her gün getirmek mümkün olmuyor ama düzenli olarak getiriyoruz ve biz çok faydasını gördük. Gaz konusunda herkese de tavsiye ediyoruz. Kolikliği tamamen atlatmadı tabi ki de ama büyük ölçü de rahatlattı bizi. İlk geliyoruz fotoğraf çekimlerimiz oluyor konseptli olarak daha sonrasında bebeğimiz suya alıştırılıyor ilk 5 dakika sonrasında jakuzi kısmına geçiş yapılıyor bebeğimiz hem suda oyun oynuyor hem de vakit geçiriyor. Daha sonrasında ise profesyonel masaj yapılıyor o da gaz konusunda yardımcı oluyor” ifadelerine yer verdi. Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar