• Haberler
  • Edirne
  • Edirne'de Romanya Günleri programı Gerçekleştirildi

Edirne'de Romanya Günleri programı Gerçekleştirildi

Edirne'de Trakya Üniversitesi tarafından Romanya Günleri programı gerçekleştirildi. Programda konuşan Bükreş Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Avrupa Başkent Üniversiteler Birliği Başkanı Doç. Dr. Sorin Costreie, Türkiye ve Romanya ile iş birliklerinin büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

Edirne'de Romanya Günleri programı Gerçekleştirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de Trakya Üniversitesi tarafından Balkan Kongre Merkezi’nde Romanya Günleri programı gerçekleştirildi.

Program, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Romanya Milli Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Ardından Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim üyelerinden oluşan Trakya Ensemble tarafından konser verildi.

Programda konuşan Bükreş Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Avrupa Başkent Üniversiteler Birliği Başkanı Doç. Dr. Sorin Costreie, akademik ilişkiler ile üniversiteler arasındaki ilişkilerin birleşimiyle var olan gücün daha da büyüyeceğini belirtti.

UNİCA’nın Avrupa'nın merkezindeki 55 üniversiteyi bir araya getiren eski bir kurum olduğunu söyleyen Costreie, “UNİCA, Avrupa'nın merkezindeki 55 üniversiteyi bir araya getiren bir kurum. Kendisi oldukça geniş ve eski köklü üniversiteyi bir araya getiriyor. Aynı zamanda Brüksel’de daimî ofisi var ve aynı zamanda Avrupa Parlamentosu'nda da oldukça önemli bir rol oynamakta. Özellikle eğitimle alakalı çok önemli görevlerde bulunmakta. Trakya Üniversitesi’nin Balkan bölümleri var. Sizinle birlikte daha iyi çalışmalar gerçekleştirebiliriz. Bence çalışmaları bu bölgede gerçekleştirmek çok daha manalı olacaktır. Bence birlikte yapabileceğimiz ve geliştirebileceğimiz pek çok şey var. Bu iş birliğinde güçlerimizi ve üniversitelerimizi birleştirmek oldukça önemli olacaktır.” Dedi.

Konuşmaların ardından Nicolae Gheorghita, Prens’in Osmanlı Müziği: Fenerli Rumlar veya Fenerli Dönemi’nde Romanya ve Moldova’daki Osmanlı Müzik Uygulamalarına Dair Hesaplar hakkında online sunum gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Liliana Dumitrache ise Romanya’da Coğrafya ve Coğrafi Eğitimde Bilimsel İş birliği; Geçmişi Değerlendirirken Geleceğe Bakmak hakkında online sunum yaptı.

Programa Bükreş Üniversitesi Rektör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi. Vica Constantin (online), Bükreş Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Avrupa Başkent Üniversiteler Birliği (UNİCA) Başkanı Doç. Dr. Sorin Costreie, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

 

EBRU YILDIZ GÜNENÇ